VERSLAG: Shaggy - 18/10 - 013

VERSLAG: Francis Pronk  

Shaggy

We gaan terug naar de jaren negentig; kennen we de hits ‘Boombastic’, ‘’It Wasn’t Me’ en ‘Angel’ nog? De twee laatstgenoemden scoorden de nummer-1 positie, maar na ‘Hey Sexy Lady’’ in 2002 is het vrij stil rondom reggae- en dancehallartiest Shaggy. Schijn bedriegt, want de Jamaicaan heeft niet stilgezeten. Zo heeft hij onlangs het album ‘Sly and Robbie Presents Shaggy Out of Many One Music’ uitgebracht. Samen met Sly, Robbie en Ravyon geeft Shaggy een exclusief optreden in 013.

Rayvon kennen we nog van de hit ‘Angel’. Producersduo Sly (drummer) & Robbie (basgitaar) heeft in het verleden gewerkt met grootheden als Grace Jones en Mick Jagger en naar schatting heeft het duo meegewerkt aan maar liefst 200.000 nummers.

Al vrij vroeg in de set speelt ‘Mr. Lover lover’ zijn hits ‘Mr. Boombastic’ en ‘Oh Carolina’. Shaggy vraagt het publiek of ze zin hebben in een feestje. Vervolgens klinkt er een sample van ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke en Shaggy laat zien dat hij nog lekker los in de heupjes is. “Where is the party? Should we go to New York?” ‘Empire State Of Mind’ van Jay-Z en Alicia Keys klinkt door de speakers en het publiek zingt luidkeels mee. Het publiek is volgens Shaggy nog niet los genoeg. “Laten we gewoon in Tilburg blijven!” en tot slot giert ‘Gas Op Die Lollie’ van FeestDJRuud door de zaal. “You party like thát in Tilburg? I like it!” Het ijs is gebroken.

De set wordt gevorderd met ‘Angel’, gevolgd door ‘Strength Of A Woman’. Ook cover ‘In the Summertime’ van Mungo Jerry, die Shaggy in 1995 uitbracht, mag niet ontbreken. Helaas komt kneiter van een hit ‘It Wasn’t Me’ ook al vroeg in de set. Jammer, want het zou leuker zijn als de hits op het laatst, of verdeeld over de set, zouden worden gespeeld. Dat is het enige puntje van kritiek, want de overige setlist bestaat uit dansbare dancehall hits, waar je niet op stil kan staan. Ravyon en zangeres Samira Lashey zingen enkele nummers mee en Shaggy krijgt het publiek de hele set mee; met bekende nummers of niet. Sinds een paar dagen is de tweede single van het nieuwe album uit genaamd ‘You Girl’. Dit nummer wordt gezongen samen met R&B ster Ne-Yo, die vanavond helaas niet van de partij is.

De muziek van Shaggy wordt nog steeds gewaardeerd. Jong en oud heeft genoten van dit exclusieve optreden van één van de grootste reaggaehelden in de wereld.

 

PLAFONDDIENST - 19/10 - SUGARFACTORYWaar Plafonddienst op de donderdag van ADE op moest houden vanwege het...

DE STAAT - 17/10 - VERA De Staat speelde samen met Ian Clement in Vera te Groningen. Podiuminfo was...