VERSLAG: Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 31 augustus

VERSLAG:

Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 31 augustus

Van 8 juli tot en met 1 september staat de Efteling in het teken van de jaarlijkse Zeven Mijls Zomer. Het volledige pretpark is dan geopend tot twaalf uur ’s nachts. Dit jaar vinden er op de de door het park verspreide pleinen voor het eerst ook een avondprogramma plaats. Zo is de Efteling tot middernacht gezellig druk.

Maar de dag begint al vroeg, als om tien uur de eerste gezinnen voor de toegangspoorten staan. In deze vakantieperiode brengen ook veel Belgen, Duitsers en Britten een bezoek aan het park. Hoewel de wachttijden voor attracties tot over het uur stijgen, blijft de sfeer gemoedelijk.

Vanaf zeven uur is het tijd voor het Zeven Pleinen Festijn. De opgestelde muziektenten worden gevuld met allerhande gezelschappen en zodra de zon ondergaat, geven de met lampionnen gevulde bomen het hele park een warme gloed. Het programma is divers. Van salsa tot acrobatiek, maar altijd met een sprookjessaus overgoten. Er wordt meer van het publiek verwacht dan applaus en met name de jongsten worden regelmatig opgetild, tot een dans verleid of onderdeel van een voorstelling gemaakt.

In het pretpark is het vanwege de feestfestijn ,op het plein nabij de Fata Morgana, zelfs mogelijk om een rondje op een kameel te rijden. De beloofde Duizend-en-één-nachtbazaar valt hier een beetje tegen, maar de banken naast de attractie bieden een geweldig uitzicht op de nieuwe watershow van het park. Aquanura wordt vanaf zonsondergang tot middernacht elk uur herhaald en is absoluut de moeite waard. Water zorgt voor vuurwerk bij dit vijftien minuten durende schouwspel.

Hoewel de show normaliter als afsluiting van een dagje Efteling te bezichtigen is, heeft het park vanavond nog één verrassing in petto. Volksheld Danny de Munk mag de enthousiaste menigte vanaf kwart voor elf toezingen. Het greatest hits-achtige programma kan op veel respons rekenen. Terwijl de kids weg liggen te dommelen in de kinderwagens, wagen de opa’s en oma’s een dansje. De magie van de Efteling is nog lang niet uitgewerkt.

Verslag gemaakt op: 31 augustus 2013
 

KATE NASH - 25/9 - MELKWEGLondense 'Riot Grrrl' Kate Nash bracht onlangs haar plaat 'Girl Talk' uit....

RUE ROYALE - 13/9 - PARADIJSKERK “Het draait om de reis, niet de bestemming”, aldus liefdeskoppel Ruth en...