VERSLAG: ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis

Podiuminfo was aanwezig bij ZOOmeravond - Sef in Artis voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis

De ZOOmeravonden van Artis vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Sinds 2003 vieren zij de zomer door Artis elke zaterdagavond tot zonsondergang te openen en zijn er in de hele dierentuin activiteiten en optredens te vinden. Zo is er deze zaterdag onder andere een dansworkshop voor kinderen op het flamingoprieel en spelen er tussen de picknickende mensen conservatoriumstudenten op de grasvelden van de dierentuin. Het hoofdoptreden van deze avond wordt geleverd door rapper Sef, die van het vaak zo rustige flamingoprieel een feest weet te maken.

Sef, artiestennaam van Yousef Gnaoui, komt enthousiast het podium op met de aankondiging dat zijn muziek wel interactief is, en hij dus regelmatig wat van zijn publiek zal vragen. Hoewel hij in eerste instantie gekleed is in een hippe maar warme trui moet Sef al snel toegeven dat het daar vandaag te mooi weer voor is. Hij opent zijn optreden op volle kracht met het nummer 'Renaissance Man'. Hoewel het publiek wel geniet van deze muziek blijft het leeuwendeel rustig zitten in de zitzakken, waarop Sef al snel iedereen oproept om te gaan staan en mee te dansen. De gemoederen zijn goed en men springt op om mee te swingen op nummers als 'Blitz', 'Flashy', 'Cinderella' en natuurlijk 'De Leven'. Sef weet zowel het tempo als de pit er goed in te houden en het publiek blijft zeker enthousiast onder de vloeiende flow van zijn raps. Hij wordt ondersteund met bliepende beats geleverd door zijn vrienden Controverse, Q.S.S. en The Flexican. Dit kwartet weet Artis op zijn huisvesten te doen schudden en doen een proost op De nachtleven.

Sef houdt de interactie met het publiek goed levend door hen vooral op te roepen om zo hard mogelijk mee te dansen met muziek die daar zeker ook geschikt voor is. Het succes van dit optreden is daarom mede bepaald doordat het publiek ook inderdaad vol enthousiasme meedoet aan deze opzwepende muziek. Zo bewijst Sef dat de combinatie van zon, hiphop en dierentuinen een goed recept is voor een feestelijke avond.

FOTOGRAFIE:

 foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis Sef foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis Sef foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis Sef foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis Sef foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis Sef foto ZOOmeravond: Sef - 20/7 - Artis
 
 

ELVIS COSTELLO & THE IMPOSTERS - 19/7 - 013De Britse songschrijver en meesterlijk verteller Elvis Costello kwam met zijn...

ÁSGEIR TRAUSTI - 17/7 - BITTERZOET De ster van de Jonge IJslandse singer-songwriter Ásgeir Trausti is snel...