VERSLAG: Die Antwoord - 17/6 - Tivoli

VERSLAG: Maaike van Dam  

Die Antwoord krijgt Tivoli tot een dampende massa

Het was, op Pinkpop na, alweer even geleden dat de band op Hollandse bodem was. Na een paar optredens tijdens de tour van debuutalbum $O$ was Die Antwoord niet meer hier te zien. Niet gek dus dat de show was uitverkocht.

Voor aanvang wordt het publiek goed opgewarmd door dj’s die stuwende drum ’n bass tracks draaien. Als de show dan echt begint met Fok Jullie Naaiers zit het publiek er meteen goed in. Wat Kyk Jy? en Wat Pomp? volgen in een rap tempo waardoor de fans geen tijd hebben om even bij te komen en al feestend de set ondergaan. De band zelf heeft er ogenschijnlijk ook veel zin in en spuwt het ene na het andere nummer eruit, slechts onderbroken door een paar verkleedpartijen.

Halverwege de set is het nauwelijks nog uit te houden in de zaal van de hitte maar dat deert het publiek niet. Of het nou komt door de seksueel getinte teksten of omdat het echt zo heet is, net als op het podium worden in de zaal de kledingsstukken lustig uitgetrokken om al zwetend verder te springen op de nummers, want stilstaan is er bij Die Antwoord gewoon niet bij.

Zelfs de zwakkere nummers van de albums klinken live een stuk beter omdat ze met zoveel overgave gebracht worden. De cartoonachtige visuals op de achtergrond en de diverse outfits die ze aanhebben, van overalls tot hoodies om te eindigen in een bikini en een zwembroek, dragen zeker bij aan de beleving.

Opvallend genoeg wordt clubhit I Fink U Freaky al middenin de set gedaan, en wordt er na amper een uur geëindigd met minder bekende nummers. De band komt nog een keer terug om hun grootste hit Enter the Ninja te doen en dan is de koek echt op. Misschien maar goed ook want veel langer was het binnen niet uit te houden.

 

THE TRAGICALLY HIP - 26/6 - TIVOLIIn het kader van hun nieuwe album Now For Plan A speelt het Canadese The...

LIMP BIZKIT - 10/6 - 013 Limp Bizkit sloeg 15 jaar geleden binnen als een bom met hun combinatie van...