VERSLAG: 3 Doors Down - 17/6 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij 3 Doors Down in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Sophie van Bokhorst  

3 Doors Down

Vorig jaar gaven ze nog een optreden in de Zwolse IJsselhallen, maandagavond staan de mannen van 3 Doors Down in een snik hete 013. Het duurde even, maar net voor openingstijd raakte het concert toch uitverkocht, het blijft dan ook lang rustig bij het Tilburgse poppodium. Eenmaal binnen komt daar snel verandering in en verzamelen de in 3 Doors Down T-shirts geklede fans zich voor het podium. Afgelopen november verscheen het Greatest Hits album van de uit Escatawpa, Mississippi afkomstige band. Naast een reeks hits staan er ook 3 nieuwe nummers op de plaat en deze zijn uiteraard ook op de setlist te vinden.

Met een “Are you ready for a good time?” maakt support act Prime Circle een knallende start. Gedurende 30 minuten laten ze zien wat een goed voorprogramma voorstelt en warmen ze het toch al zwetende publiek op. Stipt om 21.00 uur klinkt er een hard gedonder uit de speakers, gevolgd door een muzikaal intro. 3 Doors Down betreedt onder een publiekelijk gejuich het podium en start met de titelsong van hun voorlaatste album ‘The Time of My Life’. Wat meteen opvalt is het goede geluid waarbij de herkenbare stem van zanger Brad Arnold goed op zijn plaats valt. Een “Thank you” en een glimlach na ieder nummer laten zien dat de zwetende Brad in een zeer goede stemming is. In de eerste drie kwartier volgen de nummers elkaar in een hoog tempo op en is er dus weinig tijd voor contact met de fans.

Na een zestal songs komt er dan eindelijk een klein praatje en wordt het van het Greatest Hits album afkomstige nummer ‘Goodbye’ geïntroduceerd. De nieuwe nummers zijn ook de enige die de zanger introduceert. Het is jammer dat door de grote snelheid in het optreden de bandleden niet de kans krijgen om hun kunsten te vertonen in solo’s, al proberen ze het wel. Het publiek is duidelijk aanwezig bij de herkenbare nummers als ‘Landing in London’ en ‘Here Without You’. Deze singles zijn dan ook, op de toegift na, de favorieten van de avond.

Na een medley van Megadeth’s ‘Symphony of Destruction’ en hun eigen ‘The Better Life’ verdwijnen de heren van het podium. Dit is het moment dat het publiek zich pas echt laat horen met een luid geklap, geschreeuw en gefluit wat maar niet ophoudt. Al snel verschijnt 3 Doors Down weer op het podium en sluit het concert af met de hits ‘Kryptonite’ en ‘When I’m Gone’. Na een uitgebreid afscheid waarbij de bandleden plectrums en drumstokken uitdelen krijgt zanger Brad er nog geen genoeg van. Hij besluit nog even een ere rondje te lopen langs het publiek om de fans op de eerste rijen te bedanken en na een aantal high fives en thank you’s verlaat ook hij het podium. De lichten gaan aan en de Jupiler Zaal van 013 stroomt langzaam leeg. Het was niet hun beste optreden en vijf kwartier is aan de korte kant, maar toch was dit weer een avondje pure 3 Doors Down muziek.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Prime Circle foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 Prime Circle foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 Prime Circle foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 Prime Circle foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013 3 Doors Down foto 3 Doors Down - 17/6 - 013
 
 

RYAN LESLIE - 30/10 - MELKWEGRyan Leslie, de Amerikaanse R&B-sensatie, hitproducer, rapper en...

STEVE EARLE - 26/5 - PARADISO De release van The Low Highway bracht Steve Earle wederom naar Nederland....