VERSLAG: The La La Lies - 23/4 - Paradiso

VERSLAG:

The La La Lies

Na de tour met DeWolff doet The La La Lies nu een clubtour op eigen kracht ter promotie van het debuutalbum Pretty Tales & Promises dat uitkwam in september vorig jaar. Een plaat waarop de band het fijne en het rauwe van de muziek uit de jaren ’70 met een hedendaagse twist laat horen. Vanavond staat de groep in de kleine zaal van Paradiso. Het duurt even voor ze opkomen nadat de lichten gedimd zijn, maar dan klimmen de mannen van de band het podium op en starten gelijk met het nummer One Track Mind.

De sfeer is goed al kijkt het publiek nog een beetje de kat uit de boom. The La La Lies hebben de kleine zaal goed gevuld weten te krijgen en alle ogen zijn op de vier bandleden gericht. De band vervolgt met Memory Lane, ook een bekend nummer uit het repertoire.

Zanger Sander den Das is in zijn element en de band speelt strak. Tussen de nummers door vallen er stiltes en besluit de zanger de presentatie met een kort ‘dankjewel‘. Met het nummer New York City krijgen band en publiek er meer zin in. Een hoop hoofden schudden mee op de muziek en een paar meisjes dansen. Het gitaarspel van Louis Inghels schittert zoals altijd. Zijn wilde haren zijn langer geworden en hij zou als tijdreiziger naar de jaren 70 perfect in het straatbeeld passen met zijn kleding.

Het is duidelijk dat er veel bekenden van de band aanwezig zijn doordat ze de namen roepen van de ritmesectie (HÉ JUR! – CHRIS!) tussen de nummers door. Na tien nummers heeft de frontman toch zin om wat te vertellen en zo blijft de aandacht er meer bij. “Wie zich afvraagt waar de naam van ons album Pretty Tales & Promises vandaan komt moet goed naar het volgende nummer luisteren” zegt hij voor Ramblin’ Man start.

Uiteindelijk start de welbekende basloop van Sorry en bouwt de band de spanning op. De zanger neemt het woord en stelt de bandleden één voor één aan het publiek voor(beginnend bij de geluidsman). Het publiek beloond elk bandlid met luid gejoel en als laatste neemt Sander den Das zijn eigen applaus in ontvangst. De leugenaars eindigen met het bekendste liedje Lies en dit is ook het hoogtepunt van de show.

 

OZARK HENRY - 28/4 - CLUB ZIGGOIn club Ziggo stonden gisteravond 3 bands voor een showcase. De avond begon...

THE WALKMEN - 25/4 - TIVOLI Nadat The Walkmen afgelopen jaar al op Lowlands en in Paradiso speelde, is...