VERSLAG: Pink - 19/04 - Ziggodome

VERSLAG: Kim Raven  

P!NK in Ziggo Dome

Het is pas april, maar het uitverkochte concert van P!NK op vrijdag 19 april in Ziggo Dome Amsterdam zou wel eens het beste concert van het jaar kunnen blijven. De zangeres is in het kader van The Truth About Love Tour in Europa.

Met een fantastische opening van 'Raise Your Glass' start de show met de zangeres hangend aan bungeekoorden, op de kop zingend. Dit hoge niveau weet zo ongeveer de hele show vol te houden. Alles (muzikaal, licht, visuals, choreografisch en vocaal) klopt vanaf het begin. P!NK is goed bij stem en laat zien dat zij een rasperformer is.

Met een afwisselende setlist en een hoop acrobatische touren is deze show een lust voor ogen en oren. Tijdens 'Sober' hangt en danst ze ongezekerd in een bal met dansers en danseressen in de lucht.

Er komen natuurlijk veel liedjes van het nieuwe album The Truth About Love voorbij, zoals 'Try', 'Just Give Me a Reason' en 'Slut Like You'. In het rustige stuk, waarin P!NK akoestisch laat horen wat voor prachtige stem ze heeft komt geen 'Dear mr. president' voor, maar wel James Taylor cover 'Fire and Rain' en haar eigen 'Who Knew' en 'The Great Escape'.

P!NK communiceert continu met de zaal. Ze gaat in op de cadeautjes die ze krijgt. "Als mijn dochter naar de peuterspeelzaal gaat kan ze zeggen, deze muts komt uit Amsterdam".

De dansers, danseressen, band en achtergrondzangeressen vormen samen met P!NK één hechte groep, ze zijn erg goed op elkaar ingespeeld en laten zien dat vooral plezier belangrijk is om een goede show neer te zetten.

Het enige minpuntje is het laatste liedje 'Blow Me (One Last Kiss)', daar klinkt voor het eerst de zang schel. En is de tekst voor het eerst niet goed verstaanbaar.

P!NK eindigt haar show met een vlucht door heel Ziggo Dome. Al zwevend en koppeltje duikend zingt ze 'So What'. Dit is niet vernieuwend, maar dat mag de pret voor het publiek niet drukken. Het publiek gaat helemaal uit zijn dak. De timing lijkt deze keer een stuk beter, bij de laatste uithaal zet P!NK haar voet op het podium neer.

Om daarna de show af te sluiten met beelden van de oefenperiode van deze tour met natuurlijk heel veel schattige beelden van haar dochtertje.

Verslag en foto's gemaakt op: 19 april 2013

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

12
P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome P!nk foto Pink - 19/04 - Ziggodome
 
12
 

CHRIS DE BURGH - 22/04 - HEINEKEN MUSIC HALLDe Brits-Ierse zanger bekend om zijn softrockhits en de ballad The Lady In...

COUNTING CROWS - 16/4 - HEINEKEN MUSIC HALL Het is alweer een tijd geleden dat de Counting Crows ons land aandeed, maar...