VERSLAG: The Gathering - 8/10/06 - Tivoli

VERSLAG:

The Gathering - 8/10/06 - Tivoli

Van metalband naar triprockband, The Gathering heeft in haar bestaan een grote reis aan diversiteit afgelegd. Ook het publiek dat aanwezig is in de Tivoli, is niet over één kam te scheren. Van jonge meisjes in gothicjurken tot oudere mannen met wortelbroeken tot hun oksels, allemaal zijn ze vanavond aan de Oudegracht te vinden. Een half jaar te laat, dat wel. De oorspronkelijk in mei geplande show moest worden afgezegd door gezondheidsproblemen van zangeres Anneke van Giersbergen.

Ze blijkt echter weer in uitstekende vorm te zijn. De setlist opent met ‘Shortest Day’, welke ook het startsein geeft aan het meest recente album ‘Home’. Over het algemeen wordt deze vrij rustige lijn doorgezet, maar hier en daar komt de band op stoom met enkele meer rockende nummers. Zo wordt Mandylion’ onder andere vertegenwoordigd door het stevige ‘Eléanor’. Af en toe ondersteunen visuals de op zichzelf al sfeervolle nummers en is het ook prettig kijken naar Van Giersbergen, die zichtbaar geniet.

De band is een echt collectief geworden, waarbij het vooral gaat om samenwerking en er nauwelijks sprake is van individuele acties als gitaarsolo’s en dergelijke. Enige puntjes van kritiek zijn dat het geheel bij de wat luidere stukken soms een brei wordt en dat de bas op enkele momenten wel érg hard en schel klinkt. Over het algemeen is het echter een solide basis die de vocalen adequaat ondersteunt.

Al met al een zeer geslaagde avond. Van Giersbergen bewijst weer eens dat ze één van Nederlands’ beste vocalisten is en het is duidelijk waarom de band zelf nog steeds veel publiek trekt.

Verslag en foto's gemaakt op: 08 oktober 2006

FOTOGRAFIE:

The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli The Gathering foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli Vladimir foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli Vladimir foto The Gathering - 8/10/06 - Tivoli
 
 

LACUNA COIL - 18/10/2006 - 013Voor het concert van Lacuna Coil wordt de 013 vanavond getrakteerd op een...

THE DATSUNS - 2/10/2006 - MELKWEG The Datsuns deden deze zomer uitgebreid de festivals in België aan. Zo stond...