VERSLAG: De Speeldoos - 11/4 - Vera

VERSLAG: Karst Jaarsma  

De Speeldoos

Niets wees erop dat we na de eerste speeldoos van Torre Florim & Roos Rebergen nog een opvolger konden verwelkomen. Dat, drie jaar later, De Tweede Speeldoos verschijnt is dan ook een leuke verrassing. Het duo stond, dankzij een last-minute afzegging, al op Eurosonic en bewees daar nog steeds over wederzijdse chemie te beschikken. Waar bij De Speeldoos het aantal optredens tot een minimum beperkt bleven, gaat het duo nu uitgebreid op tournee.

Vanavond mag de Belgische Ian Clement eerst de zaal opwarmen. Ian Clement, frontman van Wallace Vanborn, staat vanavond in zijn eentje op het podium. De zanger bracht onlangs Drawing Draggers uit. Op zijn solodebuut laat hij horen over een zachtere kant te beschikken. In zijn eentje op het podium komt dat minder goed tot zijn recht. Zijn nummers zijn degelijk, Clement heeft alleen moeite om het geheel naar een hoger niveau te brengen. De laatste twee liedjes zijn levendiger en hier weet Clement wel indruk te maken.

Torre Florim en Roos Rebergen worden live begeleid door bijna de gehele De Staat bezetting. Het is ook de band die, met name, de nummers van De Tweede Speeldoos het beste tot zijn recht laat komen. De show wordt geopend met het swingende hoogtepunt van deze opvolger. ‘Dansen Met Jou’ zet meteen de toon voor de avond. Het nummer heeft een elektronisch ska melodietje. De manier waarop Roos en Torre met elkaar het duet aangaan onderstreept de chemie tussen beiden.

Het is ook vooral deze chemie wat het optreden aanstekelijk maakt. Roos Rebergen blijkt een stukje minder vreemd dan bij Roosbeef en Torre is ineen keer een stuk minder die zichzelf serieus nemende rockster. Met name de manier waarop Torre soms heen en weer staat te springen werkt aanstekelijk. De twee nummers die Roos in haar eentje op het podium speelt steken dan ook sterk af tegen het gebroederlijke dat het gezelschap samen heeft.

Deze sfeer resulteert in een heerlijke vertolking van de nummers. Een cover van het obscure ‘Dracula’ van ZZ & De Maskers krijgt iedereen enthousiast. De muzikanten weten er het dreigende De Staat gevoel doorheen te mixen. De vreemde tekst van ‘Jezus Is De Zoon Van God’ en het rockende ‘Geen Mens Helpt Mij De Winter Door’ doen verder de rest.

Torre Florim zet samen met Roos Rebergen een ontzettende gezellige show neer waarbij bewezen wordt dat Nederlandstalig ook gewoon samen kan gaan met lekkere rock. Het speelplezier en het zichzelf niet zo serieus nemende duo maken het plaatje compleet. Dat er afgesloten wordt met een herhaling van het openingsnummer is hen dan vergeven. ‘Dansen Met Jou’ krijgt inmiddels, terecht, het publiek veel enthousiaster aan het hossen.

 

RACHEL SERMANNI - 11/4 - PARADISODe Schotse schone Rachel Sermanni trapte haar korte Nederlandse tournee af in...

FUN. - 10/04 - VREDENBURG UTRECHT Fun. wie? Je weet wel, die van To-ni-i-i-i-i-ight, We Are Young…”, oooo, die...