VERSLAG: Black Rebel Motorcycle Club - 22/3 - Paradiso

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Black Rebel Motorcycle Club - 22/3 - Paradiso

Geen tegenslag lijkt Black Rebel Motorcycle Club te kunnen stoppen. Nadat in 2010 de vader van bassist Robert Levon Been backstage overleed tijdens het Pukkelpop festival, is het rock ’n roll trio nu terug met een nieuw album op zak. Met ‘Specter At The Feast’ lijkt het grootste leed verleden tijd en is het album een mooie combinatie van alle zes de platen die hiervoor zijn uitgebracht. Vanavond gaan we horen of de nieuwe nummers ook daadwerkelijk live goed tot zijn recht komen.

Om half negen scherp komen de twee heren en dame podium opgelopen. Het begin van het optreden kenmerkt zich door wat kleine technische problemen met het geluid. Er is veel gekraak te horen en alles lijkt nog niet goed op elkaar afgestemd. Echter gaan de muzikanten geconcentreerd door en hoe langer er gespeeld wordt hoe beter het wordt. In het begin worden gelijk al een paar knallers van het laatste album gespeeld. ‘Rival’ en ‘Hate The Taste’ vallen goed in de smaak bij het publiek maar het is pas na een nummer of vijf dat het publiek echt van zich laat horen. Bij ‘Whatever Happened To My Rock ’N Roll’ vliegen liters bier door de lucht en vanaf dit punt is het dan ook een rock ’n roll show die je verwacht van een band van dit kaliber.

Met een sfeervolle duistere lichtshow worden de nummers stug aan elkaar geregen en is het motto vanavond; niet lullen maar poetsen. Met een dikke twee uur aan speeltijd gaat iedereen met een goed gevoel naar huis omdat ieder album goed vertegenwoordigt is. Zo worden ‘Love Burns’, ‘Red Eyes And Tears’ en ‘White Palms’ van het debuut gespeeld. De eerste pak hem beet tien nummers gaan er goed in, maar nadat alleen gitarist en zanger Peter Hayes over blijft om drie nummers solo te spelen kakt het in. Pas bij de laatste twee nummers krijg je weer het gevoel dat je met machtige muzikanten een mooie avond aan het beleven bent. Peter Hayes is meer de stugge dirigent en Robert Been de showman die met veel bravoure zijn basgitaar aan het mishandelen is. Dit zorgt voor een goede combinatie.

Met de toegiften in de vorm van ‘Sell it’ en ‘Lose Yourself’ kan het publiek op sfeervolle wijze zich mee laten nemen door de muziek en komt er een einde aan een indrukwekkende show. Een stijf uitverkochte Paradiso was getuigen van misschien wel één van de best bewaarde geheimen in het rockcircuit. Black Rebel Motorcycle Club hoeft zichzelf na 15 jaar en met zo’n oeuvre niet meer te bewijzen, maar toch is het lekker om te zien dat de band zich met de nieuwe plaat weer volledig herpakt heeft.

Verslag gemaakt op: 22 maart 2013
 

EPICA - 23/3 - KLOKGEBOUWMet de grootse show "Retrospect" viert de symfonische metal band Epica haar...

BULLET FOR MY VALENTINE - 21/3 - MELKWEG Met een nieuw album op zak is de razend populaire metalcore groep Bullet For...