VERSLAG: Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Disturbed / Nevermore in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013

Eindelijk! Op zaterdag 23 september, na zes maanden uitstel, staan Disturbed en Nevermore dan toch in de 013 in Tilburg. Ik ga er vanuit dat het een heerlijk metalavondje wordt. The Zico Chain mag als voorprogramma het spits afbijten. De drie heren slagen erin de reeds maanden uitverkochte zaal (2200 man) in de stemming te krijgen. Voor mij is deze band een onbekende, maar ze laten een goede indruk achter.

Nieuwsgierig ben ik naar het optreden van Nevermore. Regelmatig draai ik hun cd's en ik heb dan ook hoge verwachtingen. De muziek is een mengelmoes van verschillende metal-invloeden. Zo komen speed-, death- en zelfs progressive-metal voorbij. Maar helaas, live kan de band al vanaf het begin niet overtuigen. Precies aangeven waar het aan ligt, is lastig. Het geluid, de setlist en de podiumpresentatie zijn aardig, maar de band weet de zaal niet in zijn greep te krijgen. Vooral het verschil tussen deze live-uitvoering en de cd is opvallend en duidelijk te groot. Verder vind ik het optreden met 45 minuten veel te kort. Jammer, want ik had me veel meer van Nevermore voorgesteld.

Na een pauze van een half uur betreedt Disturbed het podium. Nu gaat het dak er van het begin tot het einde af. De Amerikaanse band uit Chicago, met frontman David Draiman, weet precies hoe het publiek bespeeld moet worden. Enige arrogantie kan de zanger zeker niet ontzegd worden, maar hij komt geen enkel moment storend over. Zijn stem staat dan ook als een huis. Toch vreemd, het verschil in geluidskwaliteit met Nevermore is gigantisch. Opvallend is de grote(re) reactie van het publiek als de band oudere nummers speelt, zoals ‘Down With The Sickness’ en ‘Stupify’. Zelfs de Genesis-cover ‘Land Of Confusion’ gaat erin als koek. Hét hoogtepunt van de avond is echter het titelnummer van de laatste cd ‘Ten Thousand Fists’. Alle vuisten gaan de hoogte in en het is duidelijk dat we hier vanavond een fantastisch concert gezien hebben!

FOTOGRAFIE:

Zico Chain foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Zico Chain foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Nevermore foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Nevermore foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Nevermore foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Nevermore foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Disturbed foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Disturbed foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013 Disturbed foto Disturbed/Nevermore - 23/9/06 - 013
 
 

SATYRICON - 23/9/06 - MELKWEGDeath-metal is over het algemeen een genre dat je terugvindt in de kleine,...

MOTION CITY SOUNDTRACK - 16/9/06 - MELKWEG Vallen de opeens (relatief) lage prijzen bij de Melkweg (en andere zalen) jou...