VERSLAG: Boys Noize - 13/11 - Paradiso

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Boys Noize @ Paradiso

Sinds 2004 heeft DJ Alexander Ridha hard aan zijn carrière gewerkt. Onder het pseudoniem Boys Noize bewees hij zowel op festivals als in de clubs zijn mannetje te staan. Met een naar punk neigende attitude knallen zijn sets van begin tot einde overal roekeloos door heen. Soms lomp, altijd dansbaar.

Zijn derde studioalbum Out Of The Black voert hem dit najaar wederom op tournee door Europa. Op dinsdag 13 november werd Paradiso aangedaan. De release van zijn derde album is tevens een reden voor de DJ om voor het eerst met een heuse live show te komen. Dit is mooi vormgegeven. De DJ zit in het midden van een grote schedel. Het hoofd lijkt afkomstig te zijn van de filmset van een van de Terminator films. Met lampen vanuit de ogen en mond draagt hij veel bij aan het Boys Noize gevoel.

Dit derde album vormt ook de rode draad in de show. Net zoals op deze cd opent Alexander de avond met ‘What You Want’. De sfeer is meteen gezet. De stampende techno wordt gretig ontvangen door het publiek. Het resulteert, verspreid over het optreden, in enkele moshpits en als hoogtepunt een spontane sit down door Paradiso.

Hoewel vrij veel oud werk achterwege blijft vormt het hoogtepunt van de set ‘Kontact Me’. Het nummer komt uit 2009. Terwijl de dreigende beats door Paradiso stampen wordt de gehele zaal in rood licht gehuld. De elektronische stem die dreigend vertelt met hem mee te gaan past perfect bij de schedel. Het gezicht lijkt zelfs even tot leven te komen.

Het draait bij een optreden van Alexander Ridha niet zozeer om de nummers. Hij knalt er gewoon vol in met zijn set. De elektro zorgt ervoor dat anderhalf uur lang al je energie eruit gedanst wordt. Daartussen zitten genoeg, kortere kalme momentjes om weer even op krachten te komen en dan nog harder verder te dansen. Hoewel de lichtshow en het decor een grote rol innemen vanavond, is het indrukwekkend om te zien hoe Alexander Ridha met zo weinig hulpmiddelen een plaats zo in extase kan brengen. Hij heeft geen microfoon nodig om het publiek op te hitsen. Mr. Boys Noize hoeft al helemaal geen aanwijzingen te geven om een massale sit down te creëren. Dat gebeurt gewoon spontaan. In de oude kerk Paradiso lijkt techno daar dan toch even iets religieus te hebben.

Verslag en foto's gemaakt op: 13 november 2012

FOTOGRAFIE: Yannick Putz  

Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso  foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso Boys Noize foto Boys Noize - 13/11 - Paradiso
 
 

PARKWAY DRIVE - 13/11 - 013Parkway Drive brengt een bezoek aan de Tilburgse zaal 013 en Podiuminfo was...

CORTONVILLE PRESENTEERT - 11/11 - HEDON Cortonville het multimedia platform van Eric Corton timmert aardig aan de...