VERSLAG: Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Blood Red Shoes in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Laura de Lange  

Blood Red Shoes – Paradiso – 06/11/2012

Dit jaar stonden ze al op London Calling, gaven ze een optreden in Melkweg Amsterdam en nu komt de tweemansband Blood Red Shoes een optreden geven in de grote zaal van Paradiso. Ter promotie van hun nieuwe album In Time To Voices. Podiuminfo is hierbij om verslag van te doen.

Het publiek heeft er vanaf het begin heel veel zin in. Het concert begint met het nummer It’s Getting Boring By The Sea. Al vanaf dat moment is het vooraan een grote moshpit. Het publiek springt, duwt en rent en zingt de nummers trouw mee. Het is al vanaf het begin helemaal los.

Blood Red Shoes bestaat dan misschien uit maar twee bandleden maar meer hebben ze niet nodig. Ze klinken alsof hun band veel groter is dan dat want hun bereik is ontzettend groot en dat is echt de kracht van Blood Red Shoes. Hun nummers zijn dan ook heel erg catchy en hebben een goede beat, waarop je goed kan dansen.

De nummers van het nieuwe album worden uitstekend afgewisseld met die van het oude album. Fans van het eerste uur kunnen ook nog genieten van klassiekers als Light It Up en Keeping It Close. De goede reactie is te merken bij de fans. De drummer van Blood Red Shoes Steven vertelt ook dat hij heel blij is dat Amsterdam zo leuk op hun reageert. Hoewel ze zeiden dat dit optreden voor een tijdje het laatste optreden is in Nederland lijkt het dat ze dat jammer vinden. Iedereen, inclusief de band, heeft het enorm naar zijn zin.

Jammer is wel bij Blood Red Shoes dat hun nummers een dezelfde sound hebben. Het is leuk dat het zo herkenbaar en uniek is maar soms lijken de nummers iets te veel op elkaar waardoor de variatie en de diversiteit een beetje ontbreekt in dit optreden.

Het optreden is klaar maar niet zonder een toegift natuurlijk. Als Blood Red Shoes het podium weer betreed geven ze een toegift van wel vier nummers! Bij het nummer de Surf Song zorgt Blood Red Shoes dan toch voor een zekere variatie. Laura-Mary (gitarist) neemt de drums over van Steven en Steven gaat gitaar spelen. Het publiek houdt het niet meer en nu is de hele zaal van Paradiso een moshpit. Behalve dat zijn er mensen om de paar minuten die het publiek inspringen.

Zonde dat Blood Red Shoes niet nog een optreden geven in Nederland, het is namelijk echt een aanrader als je zin hebt om een avond helemaal los te gaan. Hopelijk bedenken ze zich snel en komt Blood Red Shoes (met misschien wel nieuw materiaal) Nederland snel weer verblijden met hun muziek.

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso  foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso Blood Red Shoes foto Blood Red Shoes - 6/11 - Paradiso
 
 

GABRIEL IGLESIAS - 7/11 - KONINKLIJK THEATER CARRÉDe Mexicaanse stand-up komiek uit Amerika, Gabriel Iglesias staat bekend om...

DISCO ENSEMBLE - 6/11 - PARADISO De Finnen van Disco Ensemble touren met het nieuwe album Warriors op zak door...