VERSLAG: Kreator e.a. - 4/11 - Effenaar

VERSLAG: Bas van Poppel  

Kreator + Morbid Angel + Nile

Kreator, Morbid Angel en Nile in één package op tournee? Dat mag niemand missen! Fueled By Fire wordt als voorafje voorgeschoteld. Deze Amerikaanse thrashers hebben veel geluisterd naar voorbeelden als Slayer en Exodus, en zitten zowel muzikaal als technisch op een prima niveau. Het ontbreekt alleen aan originaliteit, waardoor het publiek weinig reageert op de band die zijn uiterste best doet om een goede show neer te zetten.

Nile is geen onbekende band meer. Ze zijn intussen bijna twintig jaar actief, hebben zeven langspelers uitgebracht en een gigantisch aantal optredens uitgevoerd. De band presenteert vanavond hun nieuwste wapenfeit At the Gate of Sethu. Het geluid staat opvallend goed en de sfeer uit de muziek slaat prima over op het publiek. Het nieuwe werk wordt aangevuld met wat ouder werk als ‘Lashed to the Slave Stick’ en afsluiter ‘Black Seeds Of Vengeanve’. Het optreden duurt slechts drie kwartier en is daarmee wat kort, maar er zijn nog twee bands te gaan.

Met een nieuwe drummer achter de kit staat Morbid Angel als derde band op het podium. Na het sterk bekritiseerde album Illud Divinum Insanus heeft de band het besluit genomen om live het nieuwe werk te beperken tot de twee beste nummers van de plaat ‘Nevermore’ en ‘Existo Vulgoré’. David Vincent en co weten gelukkig zelf prima het beste werk uit hun albums te pikken en vult de setlist verder aan met nummers van voornamelijk Altars of Madness en Covenant, als ‘Chapel Of Ghouls’ en ‘Maze of Torment’ en ‘Swown To The Black’.

Headliner Kreator heeft de taak om vanavond met kop en schouders boven de andere bands uit te steken, en slaagt hier zowaar sterk in. De Duitsers presenteren hun recent uitgekomen plaat Phantom Antichrist en openen met het titlenummer. De rest van de setlist is gevuld met meer werk van het nieuwste album aangevuld met een ‘best of’ uit de collectie. Hoogtepuntjes zijn ‘People Of The Lie’ en het bekendste nummer van de band ‘Pleasure To Kill’. Met ‘Flag Of Hate’ en ‘Tormentor’ sluit de band zonder verrassing ijzersterk af.

Opvallend aan de optredens vanavond was het plezier dat er vanaf straalde. Morbid Angel heeft veel vrienden in Eindhoven, Nile oefende voor de tour een paar weken in Venlo en de heren van Kreator zijn hier ook bekend. Het is slechts wachten tot deze bands weer in de buurt staan, en de zaal zal ongetwijfeld weer vol zijn.

 

KOSHEEN - 4/11 - MELKWEGBegin deze eeuw was Kosheen een van de bekendere acts met hits als Hide U en...

JOE JACKSON - 2/11 - MELKWEG Joe Jackson stond samen met de The Bigger Band in de Melkweg. Hier bracht hij...