VERSLAG: Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy

VERSLAG: Janske van den Broek  

Jennifer Lopez

Voor de allereerste keer treed Jennifer Lopez op in Nederland. Voor haar ‘Dance Again’ wereldtour geeft ze vanavond een spetterend optreden in de Rotterdamse Ahoy.

Na een half uur wachten rennen de meiden van StooShe het podium op. Deze Britse meidengroep doet ons denken aan een nieuwe versie van de meidengroep TLC. De stoere uitstraling, maar ook de zang gecombineerd met rap zijn slechts een paar van de gelijkenissen. De dames laten horen dat ze alle drie beschikken over een gouden strot en geven een frisse en vrolijke indruk. De meiden lachen beschaamd wanneer de geluidsman tot 3 keer toe het verkeerde nummer in start, terwijl de meiden het nummer ‘Love Me’ aankondigen. Ook horen we covers van Ed Sheeran’s ‘The A Team’ en de nieuwste single, een cover van TLC’s ‘Waterfalls’. Beiden zijn in een verrassend nieuw jasje zijn gestoken. Deze meiden hebben veel potentie om net zo groot te worden als TLC. We gaan nog veel van ze horen.

Fashionably late

Na ruim een uur wachten gaan eindelijk de lichten uit en is het tijd voor diva Jennifer Lopez om Nederland te laten zien of ze nog steeds ‘Jenny From The Block’ is. De 43-jarige New Yorkse ziet er afgetraind uit in haar huidkleurige catsuit vol met glitters. Ze laat meteen haar sterkste kwaliteiten zien en daarmee bedoel ik niet alleen haar wereldberoemde achterwerk. De actrice, danseres en zangeres bewijst dat ze vooral erg sterk is in deze eerste twee talenten. Samen met acht mannelijke en twee vrouwelijke danseressen geeft ze een energieke show waarbij alle grote hits door de Ahoy heen galmen.

Familie in New York City

We zien JLO in talloze outfits welke accent leggen op haar fitte lichaam. Met de vele windmachines op het podium lijkt het soms wel erg veel op een “Because I’m Worth It” reclamespotje, maar dat past goed in het totaalplaatje. Ook de veelal halfnaakte mannelijke dansers zijn voor het vrouwelijke publiek een zeer prettige bijkomstigheid om naar te kijken. Dat Lopez haar acteertalenten graag toont zien we door de vele rollen die ze op zich neemt tijdens de show. We zien haar als stoere boxer in een boksring, maar ook als ‘Jenny From The Block’ en zorgzame moeder tijdens het nummer ‘Until It Beats No More’, waarbij we foto’s van haar met haar kinderen op de grote schermen te zien krijgen. ‘I Love My Family’ zegt ze terwijl ze een kruisje slaat voor haar familie en vrienden die nu in New York City zijn tijdens Orkaan Sandy. Tijdens het nummer ´Let´s Get Loud´ trommelt ze zelf het intro waarna ze wordt omringt door blazers en er uitdagende salsa gedanst wordt.

Nog steeds super fit

Ondanks dat er we ogen te kort komen door alle spectaculaire dansen, halfnaakte mannen en opvallende outfits blijft het publiek verrassend mil. Er wordt met open ogen naar La Lopez gekeken maar even uitbundig als de diva zelf wordt er niet gedanst. Hoogtepunten zijn verrassend genoeg de nieuwere hits ´Dance Again´ en ´On The Floor´ waarbij de voetjes langzaam van de vloer komen. De zaal wordt verlicht met groene lazerstralen en even voelt het alsof we mee dansen in een van haar videoclips. De zaal is overigens niet tot de nok gevuld, wat waarschijnlijk de oorzaak is van de hoge entreeprijs. Dat Lopez niet de beste zangeres is wisten we natuurlijk al en daarom is het logisch dat ze het accent legt op haar sterke punten. Het is een avond gevuld met alle grote hits waarbij de twee sterke achtergrondzangeressen onopgemerkt de gemiste noten prima kunnen opvangen. Zoals verwacht geeft Jennifer Lopez een spectaculaire eerste show in Nederlandse en laat ze zien dat ze als 43-jarige nog steeds super fit is.

Verslag en foto's gemaakt op: 29 oktober 2012

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

12
Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy  foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy Jennifer Lopez foto Jennifer Lopez - 29-10 - Ahoy
 
12
 

LACUNA COIL - 31/10 - MELKWEGHet is Halloween, woensdag 31 oktober en deze avond staat Lacuna Coil uit...

NICO DIJKSHOORN & RONALD GIPHART - 26/10 - LEIDSE... Na een succesvolle tournee met Leon Verdonschot, gaat Nico Dijkshoorn nu met...