VERSLAG: The Tallest Man On Earth - 20/10 - Vredenburg

VERSLAG:

The Tallest Man On Earth – 20/10 – Vredenburg

De avond wordt geopend door Daniel Norgren. Hij lijkt qua stem en spel veel op Matsson, alleen Norgren wordt vandaag bijgestaan door een bassist en op enkele nummers door een toetsenist. Zelf speelt hij elektrische gitaar en gebruikt hij zijn voeten om de drums te bedienen. Na een kleine drie kwartier is Vredenburg enthousiast en lijkt Norgren een goede stap gemaakt te hebben naar meer bekendheid.

Wie die stap niet meer hoeft te maken, is The Tallest Man On Earth. In juli speelde hij in een uitverkocht Paradiso en nu maakt hij moeiteloos de stap naar een uitverkocht Vredenburg. Een zaal die hij helemaal alleen met speels gemak anderhalf uur weet te boeien. Op zowel gitaar als op piano speelt hij een mix van oudere nummers en nummers van zijn meest recente en meest persoonlijke album There’s No Leaving Now.

Vanaf opener ‘To Just Grow Away’ tot en met de allerlaatste noot is duidelijk dat Matsson zich thuis voelt op het podium. Hoogtepunten in de set zijn de eerst nummers op piano (‘Lost My Shape’, een David Bazan cover en ‘There’s No Leaving Now’) en het einde van het eerste deel, met het rustige ‘Where Do My Bluebird Fly’, gevolgd door het uitbundige ‘King of Spain’. Zonder al te veel tijd te besteden aan praten, zit Vredenburg aan de lippen van de Zweed gekluisterd. Vertellen doet hij wel met zijn liedjes, daar zijn geen toevoegingen voor nodig.

Tijdens de toegift laat hij ‘The Wild Hunt’ moeiteloos overgaan in zijn tweede cover van de avond, Paul Simon’s ‘Graceland’. Op piano sluit hij vervolgens af met ‘The Dreamer’, waarna hij bij het laatste liedje toch hulp krijgt. Na een hele avond alleen op het podium wordt het hoogtepunt tot het laatst bewaard. Het duet met Idiot Wind is niet verrassend meer, maar desondanks is ‘Thrown Right At Me’ misschien wel het allermooiste nummer wat Matsson live kan brengen. Als je een avond zo kan vullen, dan mag je jezelf ondanks je geringe lengte zeker The Tallest Man On Earth noemen.

Verslag gemaakt op: 20 oktober 2012
 

ONLY SEVEN LEFT - 20/10 - METROPOOLOnly Seven Left is druk bezig met touren door het land samen met Valerius en...

SCHOOL IS COOL - 19/10 - PARADISO School is Cool kwam terug naar Paradiso voor een tweede optreden dit jaar....