VERSLAG: Lionel Richie - 6/10 - Ziggo Dome

VERSLAG: Janske van den Broek  

Lionel Richie

Een echte introductie heeft Lionel Richie natuurlijk niet nodig. Wie kent er niet zijn hits als ‘All Night Long’ en ‘Hello’. De vrolijke zanger is in Amsterdam met zijn nieuwste album Tuskegee tijdens zijn gelijknamige tournee. Vanavond treed hij op in het gloednieuwe Ziggo Dome.

Onze eigen Waylon mag vanavond het publiek opwarmen. Samen met een jonge zevenkoppige band speelt hij onder andere zijn nummers ‘Wicked Way’ en ‘Lose It’. Wat meteen opvalt is dat de lichten verkeerd staan afgesteld, waardoor we alleen Waylon goed kunnen zien. Storend is het voor de vele mensen die verblind worden door het felle licht en daardoor hard boe beginnen te roepen. Hierdoor worden we afgeleid van Waylon’s optreden. Waylon trekt alle registers open en doet zijn uiterste best om het publiek te kunnen overtuigen van zijn talenten. Echter zien we letterlijk te weinig van het optreden om daar echt van te kunnen genieten.

Daarna is het tijd voor Mr. Lionel Richie. Nadat hij vorige week nog drie concerten moest verzetten op doktersadvies staat hij vanavond met een brede grijns op het nieuwe poppodium. Met de nummers ‘All Around The world’, ‘Penny Lover’ en ‘Easy’ opent Richie zijn show. De toon is gezet. Richie beloofd ons dat het een lange avond gaat worden waarin we een muzikale reis zullen maken door zijn muziek met daarin ook nummers van zijn Commodores periode. Wanneer ‘Stuck On You’ , ‘Dancing On The Ceiling’ en ‘Three Times A Lady’ voorbij komen zingt het publiek zo hard mee dat Richie zegt ‘You guys are the loudest crowd, you’ve all paid money to hear me sing, but I should pay you back’, waarna het publiek begint te lachen en hij glimlachend ‘no, no, no, no’ zegt.

Het is een feest van herkenning wanneer zoetsappige liefdesballades worden afgewisseld met stevige funk nummers als ‘Brick House’. Het nummer ‘You Are’ zingt hij als duet samen met Waylon. Omdat Diana Ross niet wilde komen grapt Richie dat alle dames in de zaal haar tekst maar moeten meezingen. Een karaoke versie van ‘My Endless Love’ volgt. Na afloop roept hij dat sommige mannen zelfs beter klonken dan de vrouwen. Richie is een echte entertainer met een gouden stem en zingt alle noten zonder enige moeite loepzuiver. Hij maakt grapjes over hoe hij als eenentwintigjarige Amsterdam onveilig maakte en dat hij nu inmiddels 92 is.

Het hoogtepunt van de avond is wanneer het nummer ‘Hello’ wordt ingezet zingt en het publiek massaal meezingt. Richie glimlacht van oor tot oor wanneer het dak er af gaat tijdens de hit ‘All Night Long’. Iedereen danst en zingt en Richie lijkt het meest te genieten van iedereen. Zijn charisma en plezier tijdens zijn show weerspiegelt naar het publiek en maakt de het allemaal nog vermakelijker. Als afsluiter zingt hij heel toepasselijk het nummer ‘Goodbye’. Een goed concert waarbij we “All Night Long” hebben genoten van alle grote hits van Mr. Lionel Richie.

Verslag gemaakt op: 06 oktober 2012
 

CASE MAYFIELD - 10/10 - PARADISOIn februari 2012 bracht Case Mayfield zijn ijzersterke debuutalbum The Many...

RIGBY - 06/10 - TIVOLI Rigby heeft een nieuw album, en dat is natuurlijk reden voor een feestje! Dit...