VERSLAG: Nashville Pussy - 3/8/06 - Melkweg

VERSLAG:

Nashville Pussy - 3/8/06 - Melkweg

Rocken in Amsterdam. Op een doordeweekse dag. Middenin de zomervakantie. Kan dat? Jazeker! Nashville Pussy is in de stad en de ruige Bredase cowboys van The Gecko Brothers zijn (weliswaar als last-minute vervanger voor 69 Charger) uitgenodigd om het publiek op te warmen.

In hoog tempo razen de 'broertjes' door hun rauwe rocknummers heen. De muziek doet dankzij de aanwezige psychobilly-invloeden natuurlijk niet alleen denken aan Lemmy en co., maar ook aan de speedrock van Peter Pan. Het compromisloze doorstampen doet bij vlagen zelfs aan de hardcore van een band als The Butcher denken. Enkele van de Gecko Brothers dragen stetsons en western-style outfits. Opzwepende, gejaagde ritmes en riffs knallen ook het juiste galopgeluid erin. Deze aspecten zorgen ervoor dat de band zowel een eigen gezicht als een eigen sound heeft.

Nashville Pussy weet ook visueel van de planken te knallen. De ruwbebaarde drummer en de grootbesnorde en steevast onder een truckercap schuilende frontman Blaine Cartwright vallen hiervoor al voldoende op. Aangevuld met de relatief nieuwe bassiste en stergitariste en snarenbeulin Ruyter Suys staat er helemaal een dijk van een 'southern' rockband in de redelijk gevulde Melkweg.

Ook auditief zit het vanavond snor. De band en geluidsmannen trakteren ons op goed geluid. Hierdoor boeten de oudere nummers niets aan kracht in en blijkt ook nieuwer werk zoals 'Pussy Time' en het meer ingetogen 'Hate And Whiskey' over veel potentie te beschikken. Fijne coverkeuze ook: 'Nutbush City Limits' (Ike & Tina Turner) en 'You Shook Me All Night Long' (AC/DC).

Heerlijk om de band te horen, geweldig om één van de
grootmeesteressen van de rockgitaar van zo dichtbij te mogen zien. Ruyter Suys speelt het én meent het. Met vrijwel elke gespeelde riff ontkracht ze elk mogelijk vooroordeel omtrent rockende vrouwen, terwijl ze wél bewust sexy durft te zijn. Ook dat kan en mag. Beter spelen is, in het genre althans, niet mogelijk. Daaraan voldaan? Dan is alles toegestaan!

 

SIX FEET UNDER - 6/8/06 - PATRONAATAls ik om een uur of negen de kleine zaal van het nieuwe Patronaat...

HEATHER NOVA - 3/8/06 - EFFENAAR Het oogt rustig bij de Effenaar wanneer ik naar de ingang van het gebouw...