VERSLAG: Kane - 23 juli - Paradiso

VERSLAG:

Kane - 23 juli - Paradiso

Kane staat vanavond in de kleine zaal van Paradiso. Terug naar hun roots, aangezien het lang geleden is dat ze in zo'n kleine zaal speelden! Het is leuk om te zien dat het publiek met de band is meegegroeid. Er staan allang niet alleen meer jongeren in het publiek. Kane is duidelijk voor iedereen.

Om 21:00 uur precies, betreden de bandleden één voor één het podium. De heren hebben nog geen noot laten klinken, maar zelfs nu gaat de zaal al helemaal los. Die is inmiddels tot de nok gevuld met rook, wat erg mooi effect geeft. Wanneer de intro-tune wordt gedraaid en uiteindelijk ook zanger Dinand Woesthoff het podium betreedt, zit de sfeer er helemaal goed in.
Met lekker strakke en dansbare rocknummers speelt Kane de zaal echt helemaal plat. Wat spelen die gasten toch op een hoog niveau; soms is het net alsof je naar de cd aan het luisteren bent! Wanneer Dinand roept “Sexy Amsterdam, laten we dansen!!!’ is het net of de vloer begint te kraken. Dit moet niet de hele nacht duren, want ik ben bang dat we dan op de begane grond van Paradiso belanden….

Na een half uurtje merk je duidelijk dat de heren toch een beetje last krijgen van de hitte. Volkomen logisch aangezien het in de zaal al amper uit te houden is, laat staan op het podium! Gelukkig speelt de band onverstoorbaar door en de weinige foutjes die ze maken, hebben toch ook zo hun charmes. Zo tikt Dinand per ongeluk zijn microfoon van de standaard af, waardoor deze eigenlijk meteen kapot is. Gelukkig wordt alles snel gerepareerd en als je even niet oplette, heb je het eigenlijk niet eens door.

De band brengt een aantal nieuwe nummers ten gehore en die klinken erg goed, dat belooft wat voor het nieuwe album. Uiteraard kunnen ook de klassiekers niet uitblijven en wanneer de intro van 'Rain Down On Me' door de zaal klinkt, begint de vloer nog harder te kraken. De band laat het publiek het laatste nummer uitkiezen en na enig overleg spelen ze 'Damn Those Eyes'. Hierna is het feestje echt afgelopen, maar wat was het geweldig! Nog nooit heb ik zoveel energie in zo’n kleine zaal gezien.

Verslag gemaakt op: 23 juli 2006
 

SHE WANTS REVENGE - 27 JULI - MELKWEGVoor sommige fans van She Wants Revenge begint de avond meteen al met een...

THE STROKES - 11 JULI - HMH Na de Britpop/new wave mix van de band South en de easy-listening sixties-pop...