VERSLAG: Marilyn Manson - 4/6 - 013

VERSLAG: Bas van Poppel  

Marilyn Manson + Binary

De relatief onbekende Britse band Binary heeft de eer om een aantal Europese concerten van Marilyn Manson, die met zijn My Cruel World Tour onder andere de Tilburgse 013 aan doet. De alternatieve rock die het viertal ongeveer een half uur ten gehore brengt valt echter niet helemaal lekker bij het publiek dat enkel voor Manson komt, het grootste gejuich breekt dan ook los wanneer de band aankondigt hun laatste nummer te spelen. De muziek klinkt niet onaardig, maar als een echte opwarmer is het niet.

De laatste keer dat Marilyn Manson een grote show op het podium had staan was met zijn tournee voor zijn album The Golden Age Of Grotesque. Inmiddels zijn we vier albums verder, en met de nieuwe plaat Born Villain is er aan de show ten opzichte van de afgelopen jaren weinig veranderd. De shockrocker speelt vanavond vier nummers van zijn nieuwe album aangevuld met een best-of set met enkel ouder werk.

Met nieuwe nummers als de opener ‘Hey Cruel World..’ en ‘Pistol Whipped’ waar we Marilyn Manson met een gitaar horen heeft de Amerikaan sinds lange tijd weer eens een paar sterke rock nummers die het publiek goed weten te vermaken. Dit afgewisseld met oude hits als ‘The Dope Show’ en de Depeche Mode cover ‘Sweet Dreams’, zorgt voor een sterke show. Manson is vanavond goed bij stem en krijgt de uitverkochte zaal goed op dreef.

Als toegift worden ‘Antichrist Superstar’ en ‘The Beautiful People’ opgevoerd om iets over 11 uur het podium te verlaten.De grootste hits van Marilyn Manson mogen dan uit de jaren 90 komen, het nieuwe album heeft ook een aantal sterke songs in huis. Live lijkt de band ook sterker dan afgelopen jaren, dus we mogen nog veel van Manson verwachten komende jaren.

 

CYPRESS HILL - 7/6 - MELKWEGTerwijl de discussie over de wietpas oplaait, komen de ambassadeurs van de...

CARACH ANGREN - 1/6 - NIEUWE NOR Nederlands Black Metal trots Carach Angren hield zijn cd-presentatie in...