VERSLAG: Friends - 3/5 - Bitterzoet

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Friends - 3/5 - Bitterzoet

Het Amerikaanse Friends was afgelopen november helemaal niet van plan om naar Europa te komen, maar de onweerstaanbare muziek had London Calling destijds doen besluiten om ze eigenhandig naar Paradiso te slepen. Het optreden eindigde in een uitgebreide handtekeningsessie, niet veel later werden ze opgenomen in de BBC Sound of 2012-lijst en vandaag staan ze alweer voor de vierde keer in Nederland.

De zomerse indieband heeft zichzelf vernoemd naar de buutplaat van het Britse The Bolshoi – en zorgt op Google voornamelijk voor resultaten van de gelijknamige Amerikaanse sitcom, maar zit muzikaal in een compleet andere hoek. De muziek is gelukkig een stuk origineler en ze noemen het zelf weird pop. Zangeres Samantha Urbani en haar vier bandleden maken muziek in een disco, elektronische en tropische stijl, waarop we vandaag vooral mogen dansen.

De vijf schoolvrienden hebben als grootste doel een echt feest neer te zetten in de redelijk gevulde Bitterzoet, ze vinden het tenslotte bijna weekend. De wulpse zangeres loopt regelmatig het publiek in om met andere meiden te chansen. Het is een gezellig trucje die met veel vreugde wordt beantwoord door de dames in het publiek. ‘Waarom heeft er eigenlijk niemand een drankje in de hand’, vraagt toetsenist Nikki Shapiro zich ondertussen hardop af.

Het debuutalbum Manifest! verschijnt over een maand, maar de singles ‘I'm His Girl’, ‘Friend Crush’ en ‘My Boo’ worden alvast zachtjes meegezongen. De speellijst werd voorheen nog opgeleukt met een cover van Aaliyah-klassieker ‘We Need A Resolution’ en een gezellige uitnodiging op het podium, maar vandaag is het stukken georganiseerder. Het optreden blijft beperkt tot een klein uurtje met eigen nummers en lekker veel interactie.

Verslag gemaakt op: 03 mei 2012
 

PARADISE LOST - 2/5 - TIVOLIParadise Lost stond op 2 mei in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Podiuminfo was...

ALABAMA SHAKES - 1/5 - BITTERZOET De Alabama Shakes hebben de laatste weken niet te klagen gehad over airplay....