VERSLAG: Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom

Podiuminfo was aanwezig bij Intohimo / The Charm The Fury in Winston voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 8 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom

Het Zweedse Intohimo stond eerder op Christelijke festivals al Xnoizz Flevo Festival, Peacedog en Sally Family Festival en het vijftal deed gisteren nog het rustige Elburg aan, maar vandaag is een headline-show in Amsterdam aan de beurt. Winston Kingdom, gelegen in de drukke Warmoesstraat, is behoorlijk anders dan een Christelijk muziekfestival. Een foute boeking of een ongekend succes?

Het publiek is vandaag vooral te danken aan The Charm The Fury. De metalcoreband, aangevoerd door een energieke zangeres, beklimt vandaag voor het vijfde maal het podium. Maar het is duidelijk dat het vijftal zich goed heeft voorbereid voor de stormvloed aan optredens de komende tijd. De 23-jarige Caroline Westendorp vraagt het publiek mee te zingen en moshen, terwijl de brunette al haar crabcore-moves uit de kast haalt. De Amsterdammers komen binnenkort met een videoclip, debuutplaat en staan op Groezrock, want wat goed is gaat snel.

Een redelijk aantal bezoekers zijn gebleven voor de officiële headliner. Ook Intohimo-frontman Johan Lindblom kan niet ontkennen dat de meeste bezoekers voor het voorprogramma komen en bedankt de groep en zangeres ongebruikelijk vaak. Het vijftal kent hun plek. De mannen zingen over de pijn uit verbroken relaties en spirituele frustraties over de gebrokenheid van de wereld, maar weten vooral een energiek optreden te brengen waarbij de nieuwe drummer een goede aanwinst blijkt te zijn.

De melodieuse hardcoreband promoot niet alleen het voorprogramma, maar ook hun eigen merchandise, een komende digitale release en een nieuw wapenfeit wat in september verschijnt. De Facebook page, waarop twee nieuwe nummers alvast te beluisteren zijn, moeten we ook allemaal even bezoeken. Het is duidelijk dat over de presentatie en marketing is nagedacht, maar muzikaal ontbreekt er helaas nog veel.

FOTOGRAFIE: Gaga Mucko  

The Charm The Fury foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom The Charm The Fury foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom The Charm The Fury foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom The Charm The Fury foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom Intohimo foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom Intohimo foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom Intohimo foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom Intohimo foto Intohimo - 12/4 - Winston Kingdom
 
 

URIAH HEEP - 13/4 - PATRONAATUriah Heep is still going strong en deed het Haarlemse Patronaat als eerste...

BEN HOWARD - 11/4 - VEERPONT AMSTERDAM Ben Howard zou vorige maand een Serious Gig op de pont in Amsterdam geven,...