VERSLAG: 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz

Podiuminfo was aanwezig bij 65DaysofStatic in Mezz voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

65DaysofStatic - 9/4 - Mezz

De instrumentale post-rockband 65DaysofStatic sluit vandaag een Nederlandse mini-tournee af in Breda, na eerder Maastricht, Venlo en Utrecht aangedaan te hebben. De Britse groep stond gisteravond nog op een festival en België met een live-optreden en dj-set en het publiek heeft vandaag een hoog verwachtingspatroon om te overtreffen.

Het Utrechtse Aestrid, niet te verwarren met Æstrid uit Amsterdam, verzorgt het voorprogramma voor een aantal vroegevogels. Met een aantal extra podiumlampen en een monsterlijke drummer wordt het optreden perfect verzorgd. De band kwam iets meer dan een jaar geleden met The Echo Resistance, het album liet vier jaar op zich wachten, en het perfectionisme is ook vandaag duidelijk zichtbaar. De band straalt een indrukwekkende coolheid af en zonder communicatie worden de dertig minuten netjes volgespeeld.

Natuurlijk had 65daysofstatic ook gewoonweg eenmaal Paradiso kunnen uitverkopen, maar ze verkozen ervoor om viermaal in een kleine(re) zaal te spelen. De mannen staan graag in een kleine en donkere omgeving en vinden het belangrijk om de reacties van het publiek te kunnen zien, maar niet andersom. 'Zou het licht misschien helemaal uit mogen? Niemand hoeft te zien dat ik enorm aan het zweten ben', laat gitarist Joe Shrewsbury weten, die speciaal voor de mini-praatjes een microfoon heeft gekregen.

De Britten hebben momenteel even de studioruimte ontsnapt om wat optredens te verzorgen in Europa. De planning was om in het najaar nog met een titelloze nieuwe plaat te komen, maar de datum is ondertussen alweer verschoven naar 2013. Alsnog krijgen we een voorproefje met een onuitgebracht nummer en ook het nieuwe ‘Burial Scene’ van The Silent Running wordt gespeeld. Het publiek reageert misschien niet zo enthousiast als de Belgen gisteravond, maar we hebben ongetwijfeld evenveel genoten van het energieke optreden.

FOTOGRAFIE: Nikki Smits  

Aestrid foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz Aestrid foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz Aestrid foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz Aestrid foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz 65DaysofStatic foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz 65DaysofStatic foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz 65DaysofStatic foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz 65DaysofStatic foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz 65DaysofStatic foto 65DaysofStatic - 9/4 - Mezz
 
 

PETE MURRAY - 9/4 - TIVOLIPete Murray kwam langs in Utrecht en Podiuminfo was erbij voor een verslag in...

JACUZZI BOYS - 06/04 - AREAFIFTYONE Een alles vernietigende moshpit bij Jacuzzi Boys in AreaFiftyOne. En...