VERSLAG: Howler - 10/2 - Paradiso

VERSLAG:

Howler - 10/2 - Paradiso

Door NME vorig jaar al uitgeroepen tot één van de beste nieuwe bands van 2011 en door het roemruchte platenlabel Rough Trade al getekend na één EP. Zoveel hype kan een band breken voordat ze goed en wel begonnen zijn aan een muzikale carrière, maar niet Howler. Het jaar 2012 is nog maar pas begonnen, maar debuutalbum America Give Up zou best wel eens op de eindejaarslijstjes kunnen verschijnen. Precies zoals garagerock hoort te zijn, scherpe liedjes waar de speeltijd vaak niet boven de 3 minuten komt.

De kleine zaal van de Paradiso is goed gevuld met een divers publiek, de tienermeisjes staan vooraan bij het podium om zo dicht mogelijk bij de band te staan en de wat oudere muziekfan staat wat meer achterin de zaal om alles goed mee te krijgen. Iets later dan de geadverteerde tijd komt de band het podium op. De band maakt een ontspannen indruk, niets verraadt dat dit de eerste keer is dat ze in ons land op bezoek zijn. Er wordt gegrapt met het publiek en ook de gebruikelijke “We love Amsterdam” praatjes komen voorbij.

Dit alles betekent niets als ze muzikaal geen goede show wegzetten. Ten eerste klinkt het live een stuk minder rommelig dan op de plaat en ten tweede ze hebben gewoon erg sterke liedjes. Nummers als Wailing(Making Out) en This One’s Different zijn gegarandeerde dansvloervullers tijdens iedere indie disco. Maar het is single Back Of Your Neck dat alles in zich heeft een hit te worden à la Let’s Go Surfing van The Drums. Een catchy gitaarrif en een refrein om bij mee te schreeuwen. Dit is dan ook gelijk het hoogtepunt van het concert.

Als er iets aan te merken is op het optreden is de tijdsduur, de dertig minuten worden net gehaald. Maar aan de andere kant is dat ook een pluspunt, ze geven het publiek geen kans om in slaap te sussen.

Dat deze band één van de leukere bands van het komende festivalseizoen kan gaan worden zal voor de bezoekers van het concert in de Paradiso geen verrassing meer zijn. Het volgende optreden op Nederlandse bodem is tijdens de komende editie van London Calling, iedere fan van stevige garagerock mag dat eigenlijk niet missen.

 

CLAP YOUR HANDS SAY YEAH! - 10/2 - TIVOLIClap Your Hands Say Yeah! kwam weer eens langs in Nederland en ditmaal was...

THIN LIZZY - 8/2 - 013 Oude hardrockers Thin Lizzy kwamen langs in Nederland en Podiuminfo was erbij...