VERSLAG: Austra - 7/12 - Rotown

Podiuminfo was aanwezig bij Austra in Rotown voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 6 foto's.

VERSLAG: Gaga Mucko  

Austra - 7/12 - Rotown

Het avontuur met muziek begon al vroeg voor Katie Stelmanis, toen ze op jonge leeftijd besloot om operazangeres te worden. De zangeres liet echter haar jeugddroom los en heeft als solist een popalbum uitgegeven onder haar eigen naam. Nu was dit ook niet voldoende en na een complete metamorfose, van zowel haar uiterlijk als sound, staat ze vanavond vergezeld door een vijfkoppige band onder de naam Austra in een uitverkochte Rotown.

De Canadezen beginnen met een kleine vertraging en het publiek reageert enthousiast. De muziek wordt vaak vergeleken met Fever Ray, Ladytron en Zola Jesus en ook vandaag lijkt het alsof de Zweedse schoonheid Karin Dreijer Andersson op het podium staat, maar Stelmanis heeft nog meer in petto. Haar opleiding heeft namelijk ook een grote invloed op het geluid van de band gehad. De zang is heel zuiver en neigt vaak naar opera. Ook de uitvoering is zeer theatraal. De twee achtergrond zangeressen, die een tweeling zijn, zijn net zo veel bezig met dans als met hun zangpartijen. Zij en Katie staan vooraan en zorgen voor de show, terwijl de band op achtergrond staat te spelen.

Wat opvalt is dat de muziek van het zestal veel minder zweverig is dan op de plaat en bijna euforisch klinkt. Er wordt dan ook los op gedanst, vooral bij de twee singles 'Lose It' en 'Beat And The Pulse'. Na een tijdje wordt echter duidelijk dat alle nummers een variatie op hetzelfde trucje zijn en is de vaart uit het optreden. Technisch is de band heus heel sterk, maar ze weten helaas niet meer te overtuigen. Dat is echter snel vergeten wanneer als tweede liedje in de toegift 'The Future' wordt gespeeld. Er wordt weer enthousiast gedanst en als het aan het publiek ligt mag Austra zeker vaker naar Rotterdam komen.

FOTOGRAFIE: Gaga Mucko  

Austra foto Austra - 7/12 - Rotown Austra foto Austra - 7/12 - Rotown Austra foto Austra - 7/12 - Rotown Austra foto Austra - 7/12 - Rotown Austra foto Austra - 7/12 - Rotown Austra foto Austra - 7/12 - Rotown
 
 

THE BOXER REBELLION - 04/12 - HEDON

SMITH & BURROWS - 5/12 - PARADISO Tom Smith kennen we van Editors en Andy Burrows deed dingen voor onder andere...