VERSLAG: Machine Head - 28/11 - 013

VERSLAG: Bas van Poppel  

The Eight Plague Tour: Machine Head & guests

Wegens slechte voorverkoop niet in het Eindhovense Klokgebouw maar in de Tilburgse poptempel 013. Ligt het aan de populariteit van de bands, de locatie of de datum (een maandag)? Waarschijnlijk een combinatie van al deze. In ieder geval worden de bezoekers van de 'Eight Plague Tour' getrakteerd op vier topbands met als afsluiter bijna twee uur lang Machine Head.
De teleurstelling van de avond is het vroege optreden van Darkest Hour. Ondanks dat op de website van 013 nog ‘Aanvang: 18.30u’ was te lezen was de band een half uur eerder afgetrapt en toen de band stopte stond de zaal nauwelijks een kwart vol.

Twintig minuten later is de aanvang van DevilDriver. De metalband van Dez Favara krijgt in het buitenland grote zalen gevuld en de fans zorgen voor de grootste circle pits die men zich voor kan stellen, echter is het publiek in Tilburg nog niet helemaal wakker vandaag. In de korte set van 35 minuten breekt alleen bij de laatste twee nummers de hel los vooraan en weet de band met gemak de hele vloer vooraan bij het podium om te toveren tot een kolkende mensenmassa. De Amerikanen leveren een goed optreden waar weinig bijzonders op aan te merken is.

Bring Me The Horizon op tournee met Machine Head en DevilDriver? Ik snap het inderdaad ook niet, evenmin het publiek van vanavond. Instrumentaal zit alles o.k. in elkaar en ze hebben de afgelopen jaren veel opgetreden en behoorlijk wat sterke nummers opgenomen, maar vanavond valt de band erg uit de toon tussen het metal geweld. Op een avond tussen andere hardcore/metalcore bands zullen deze jongens vast prima passen maar vanavond gaan er ook vooraan maar weinig mensen uit hun dak.

Als om 21u Machine Head het podium betreed wordt ‘Machine Fucking Head!’ door de zaal gescandeerd. De band trapt af met twee nummers van het nieuwe album Unto The Locust: “I Am Hell (Sonata in C#)” en “Be Still And Know” tonen de kracht van het laatste album dat veel positieve reacties heeft ontvangen in de pers. Het zijn wel lange meesterwerken: na de eerste twee nummers is er al een kwartier speeltijd voorbij.

De setlist bevat zoals verwacht nog een aantal nummers van het nieuwe album dat ze met deze tour promoten, maar klassiekers als “Old” en “Ten Ton Hammer” ontbreken ook niet. De geluidsman heeft zijn zaken goed geregeld en de show staat als een huis. Zanger Flynn weet het publiek met gemak met zich mee te krijgen. Met als toegift de nummers “Halo” en “Davidian” breidt Machine Head een snoeihard einde aan een lange set, het publiek met een voldaan gevoel achter latend.

Volgend jaar doet de band zomerfestivals, maar tot nu toe zijn er nog geen optredens in de buurt bevestigd.

Verslag en foto's gemaakt op: 28 november 2011

FOTOGRAFIE: Mark Ooms  

DevilDriver foto Machine Head - 28/11 - 013 Bring Me The Horizon foto Machine Head - 28/11 - 013 Bring Me The Horizon foto Machine Head - 28/11 - 013 Bring Me The Horizon foto Machine Head - 28/11 - 013 Bring Me The Horizon foto Machine Head - 28/11 - 013 Machine Head foto Machine Head - 28/11 - 013 Machine Head foto Machine Head - 28/11 - 013 Machine Head foto Machine Head - 28/11 - 013 Machine Head foto Machine Head - 28/11 - 013 Machine Head foto Machine Head - 28/11 - 013  foto Machine Head - 28/11 - 013
 
 

MARILLION - 29/11 - 013Marillion kwam langs in Tilburg. Podiuminfo trok naar 013 voor een verslag in...

FLEET FOXES - 29/11 - HMH Direct na de aankondiging van dit concert barst er op internet een discussie...