VERSLAG: BoySetsFire - 30/6 - Mezz

VERSLAG: Bas van Poppel  

Boysetsfire + Antillectual

Het voorprogramma van de Amerikanen wordt verzorgd door ons Nederlandse Antillectual. Deze punkers komen uit Nijmegen en spelen al jaren elke kroeg, kraakpand en zaal plat. De band dreunt moeiteloos zes á zeven locaties op waar de band in Breda eerder stond. Wat wel nieuw was in Breda, was dat er ruim 200 mensen stonden toe te kijken. De ietwat brave punkband maakt simpele vlotte punkrock die lekker klinkt, met leuke tempo wisselingen in de nummers. Buiten de vrienden die de band heeft meegenomen staat het publiek toch vooral te wachten op Boysetsfire. Niettemin is Antillectual een erg vermakelijk bandje van een stel zeer gezellige kerels.

Wanneer Boysetsfire het podium betreed is de zaal inmiddels gevuld met zo’n 300 man. Vergeleken met de festivalshows in Duitsland voor tienduizenden mensen is het niets, maar desalniettemin maken de bandleden een groot feest van de show.

De muziek van Boysetsfire is een stuk harder dan het voorprogramma en wisselt lekker af tussen punk, hardrock en hardcore. Na een paar nummers was het publiek goed opgewarmd en begon de eerste moshpit vormen aan te nemen. Als vervolgens de bassist van het podium springt voor een korte crowdsurf is het hek van de dam.

De ene na de andere fan springt van het podium en de band staat onderling ook flink met elkaar te dollen. Ondertussen gaat de band in hoog tempo door een best of set heen. Tegen het einde volgt het bekendere werk van de band als ‘Rookie’, ‘Requiem’ en ‘Empire’. Het publiek kent het werk en schreeuwt nummer na nummer luidkeels mee.

Na een ruim uur houden de Amerikanen er alweer mee op en blijven de fans uitgeput achter met drumstokken en plectrums van de band. Boysetsfire speelt strak en weet de show perfect neer te zetten, nu maar hopen dat de reünie blijvend is. In augustus staat de band weer in Nederland, op de 25e in de Gigant te Apeldoorn.

Verslag gemaakt op: 30 juni 2011
 

SOCIAL DISTORTION - 22/6 - PARADISOSocial Distortion gaf een optreden in Paradiso en Podiuminfo was uiteraard...

PRIMUS - 19/6 - EFFENAAR Na een afwezigheid van 12 jaar keert Primus eindelijk terug naar Europa....