VERSLAG: Slayer - 14/4 - Klokgebouw

VERSLAG: Bas van Poppel  

Slayer, Megadeth, Diggeth

De ‘Big Four’ slaan Nederland over, maar Slayer komt samen met Megadeth even op bezoek in Eindhoven voor een avondje metal samen met de Nederlandse band Diggeth. Het klokgebouw is net niet uitverkocht en bij aankomst is buiten op posters te lezen dat Slayer van de zomer de Brabantse stad nog een keer aan zal doen, maar dan in het veel kleinere Effenaar.

De opener van de avond, Diggeth, begint drie kwartier later dan vooraf aangegeven in een goed gevuld Klokgebouw. De Achterhoekers hebben de afgelopen jaren al heel wat shows gedaan, zo hebben ze onder andere het voorprogramma verzorgd van Sacred Reich, Michael Schenker en Texas Hippie Coalition. De mix tussen blues, metal en rock is wat vreemd in het voorprogramma van een co-headline tour van metallegendes, samen met het geluid dat wel erg zachtjes staat zal dat de reden zijn dat de muziek niet echt aan slaat in het klokgebouw.

Slechts tien minuten na het einde van het voorprogramma komt Megadeth het podium al op. Het podium is behoorlijk aangekleed (om de rijen versterkers van Slayer te verbergen?) en achter in de zaal wordt het spotlicht aangezet om Mustaine & Co van licht te voorzien. Ondanks dat alles er gelikt uit ziet klinkt Megadeth ook niet alsof ze er zin in hebben. Dave Mustaine is bij vlagen onverstaanbaar en enkel de klassiekers als “Symphony Of Destruction” en “Peace Sells” slaan goed door. De band verlaat het podium al na 55 minuten optreden en het is wachten op Slayer om Eindhoven wakker te schudden.

De volumeknop staat bij Slayer vanaf het eerste nummer wat verder open. Vooraf was bekend dat gitarist Jeff Hanneman vervangen zou worden door Exodus gitarist Gary Holt. Kort voor het optreden heeft Holt echter af moeten zetten en niemand minder dan Cannibal Corpse gitarist Pat O’Brien vergezeld Araya, King en Lombardo. Slayer speelt een show van ongeveer een uur en speelt nummer voor nummer er op hoog tempo doorheen, alsof gitaarmonster O’Brien het tempo opkrikt naar death metal.

In het begin van de set komt nieuwer werk langs als “World Painted Blood” en “Hate Worldwide” maar al snel staan Araya & co de klassiekers als “Postmortem” en “Silent Scream” op het Klokgebouw los te laten. De band speelt strak, de band speelt hard en het publiek geniet er van gezien de vele handen die tussen de nummers door de hele zaal heen omhoog gaan. Wanneer de band afsluit met een toegift van onder andere “Angel of Death”, “Raining Blood” en “South Of Heaven” is het feest voor vanavond compleet en wordt het wachten op de volgende shows van Slayer, die gegarandeerd uitverkocht zullen zijn na het sterke vertoon van vanavond.

Verslag en foto's gemaakt op: 14 april 2011

FOTOGRAFIE:

12
Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Megadeth foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw Slayer foto Slayer - 14/4 - Klokgebouw
 
12
 

JACQUELINE GOVAERT - 16/04 - PARADISONa de geboorte van haar 2e kindje trapt Jacqueline Govaert vanavond in...

JAMIROQUAI - 13/4 - AHOY Na een waanzinnig optreden in Paradiso kwam Jamiroquai terug voor het grote...