VERSLAG: Villagers - 14/5 - Paradiso

VERSLAG:

Villagers - 14/5 - Paradiso

Elk goed concert heeft een moment waarop het volledige publiek zich overgeeft. Vanaf dat moment kan de band alles doen wat je maar kunt bedenken, het maakt niets meer uit. Villagers beleeft dat moment vanavond al bij het tweede nummer.

Aangekomen bij Paradiso hangt er een uitgeprint briefje: “Villagers begint later in verband met buspech”. De band blijkt uiteindelijk om acht uur aan te komen in Amsterdam en had om half negen moeten beginnen. Uiteindelijk wordt dit slechts twintig minuten later, wat al een prestatie op zich is.

Zanger Conor O’Brien komt alleen het podium op en begint met een mooie ingetogen versie van ‘Cecelia & her Selfhood’. Paradiso is stil en luistert aandachtig. Bij het volgende nummer breekt het ijs. Bij het inzetten van ‘Twenty Seven Strangers’ doet de eerste zin ‘The bus was late’ de zaal in lachen uitbarsten. O’Brien heeft het zelf niet meteen door, kijkt even vertwijfeld rond en krijgt vervolgens een grote glimlach op zijn gezicht. “I didn’t see that one coming”. Nadat hij opnieuw inzet en meteen weer moet lachen vervolgt hij het nummer maar met de tweede zin. Paradiso is om.

Bij de volgende nummers komt ook de rest van de band het podium op en ruim een uur lang volgen nummers van het album Becoming a Jackal aangevuld met een aantal nummers die niet op de plaat staan. Dan blijkt wederom dat O’Brien een sterke tekstschrijver is en de nummers ingetogen of hartverscheurend kan overbrengen.

Voor de toegift komt O’Brien wederom alleen het podium op en speelt een mooie rustige versie van ‘Can You Hear Me Now’. De band sluit vervolgens af met het prachtige ‘On a Sunlit Stage’ (de B-side van single ‘That Day’)

Het enige gevaar voor Villagers is eigenlijk Villagers zelf. Na hun tour van vorig jaar op poppodia en festivals was de band al te zien op Motel Mozaique. Dit jaar speelt Villagers in Nederland nog op Festival De Beschaving, het Naked Song Festival in Eindhoven en op Into the Great Wide Open. Een overkill hangt in de lucht. Als het echter elke keer zo overtuigend is als vanavond hoeven de heren zich nergens zorgen over te maken.

Verslag en foto's gemaakt op: 14 mei 2011

FOTOGRAFIE: Marco van den Hout  

Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso Villagers foto Villagers - 14/5 - Paradiso  foto Villagers - 14/5 - Paradiso  foto Villagers - 14/5 - Paradiso  foto Villagers - 14/5 - Paradiso  foto Villagers - 14/5 - Paradiso
 
 

SMITH WESTERNS - 14/4 - PARADISO Smith Westerns heeft met het onlangs uitgebrachte Dye It Blonde een grote...

JUDAS PRIEST - 7/6 - 013 Ruim 40 jaar na oprichting zijn de grondleggers van de heavy metal, Judas...