VERSLAG: De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013

VERSLAG: Sabbas Smits  

De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013

Het is maar weinig Nederlands acts gegeven om even groot of groter te zijn over onze zuidergrens dan in ons eigen land. De Jeugd van Tegenwoordig geniet die eer! Want als Tom Barman graag met je op het podium van Werchter staat (zie afgeladen Pyramid Marquee in 2009), dan volgt de rest van Vlaanderen vanzelf! Er is al een uitgebreide tour langs de Nederlands poppodia geweest naar aanleiding van het laatste album “De Lachende Derde”, maar vanavond wordt Tilburg nog even op zijn kop gezet!

Sef opent samen met dj The Flexican het bal, maar is niet meer dan een opwarmer. Het publiek maakt zich drukker om het vinden van een goede plek en het halen van bier voordat het feest echt begint. Jammer, want Sef is een getalenteerd Nederlands rapper die ook vanavond wel degelijk laat zien dat hij iets in huis heeft.

DJ Flamboyant draait nog wat plaatjes om het publiek wat warm te houden, maar het ongeduld in de zaal neemt toe. Het publiek heeft er duidelijk zin in en vanaf het moment dat Bas Bron, P. Fabergé, Vieze Fur en Willie Wartaal het podium bestormen is het feest in 013! In een mum van tijd staat de hele zaal op zijn kop en vliegt het bier door de lucht. De Jeugd van Tegenwoordig beschikt over een groot repertoire aan hits die iedere keer op een luid gejuich kunnen rekenen. Menigeen vraagt zich wel eens af waarom De Jeugd zo immens populair is; de teksten zijn vuig en vrouwonvriendelijk, het gaat meestal over bitches en stoer alcohol- en drugs misbruik is vaak het onderwerp. Maar wie het onderwerp niet te serieus neemt en aandacht schenkt aan de beats van Bas Bron en de manier waarop er uiterst creatief wordt omgegaan met de Nederlandse, Franse, Engelse én Duitse taal die weet genoeg! De Jeugd van Tegenwoordig is meer dan poep en plas, ze hebben als hoogste doel om iedereen uit hun dak te laten gaan. En zo geschiedde, van de linkerbar, tot aan de rechter! De Jeugd komt, ziet en overwint nog steeds. Dat belooft iets voor Lowlands en de Alpha!

FOTOGRAFIE:

Beat The Bastardz foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 Beat The Bastardz foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013  foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 De Jeugd Van Tegenwoordig foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 Sef foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 Sef foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013 Sef foto De Jeugd van Tegenwoordig - 1/4 - 013
 
 

KRACH - 1/5 - 013Krach is een van de beloftes van 2011. Van Nederlandse bodem en al volop aan...

THRESHOLD - 24/3 - THE ROCK TEMPLE In 2009 keerde Damian Wilson terug als zanger van de britse progressieve...