VERSLAG: My Chemical Romance - 26/2 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij My Chemical Romance in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Imre Veen  

My Chemical Romance - 26/2 - 013

Het is half 8 op zaterdagavond 26 februari en voor de deur van 013 staat een enorme rij mensen te wachten tot de deuren eindelijk open gaan. Vooraan staat een groepje die-hards, vooral afkomstig uit Engeland, die al sinds de avond tevoren tussen de hekken hebben gezeten om zo een plaatsje vooraan te bemachtigen. Mensen die er voorbij lopen vragen zich af wat er aan de hand is. Slechts weinigen hebben gehoord van de veroorzakers van deze drukte, My Chemical Romance. Omdat het weekend is, en ook nog voorjaarsvakantie, is een groot aantal heel jonge kinderen aanwezig, vaak begeleid door hun ouders.

De supportband van deze tour is het Britse emo-trio LostAlone, dat een aantal jaar geleden al met MCR tourde en ook in het voorprogramma stond tijdens de Europese tour van 30 Seconds To Mars. Ze worden met veel enthousiasme ontvangen door het publiek, dat hier en daar een nummertje mee zingt.

Om half 10 is het eindelijk tijd voor My Chemical Romance. De intro van het nieuwe album Danger Days: the true lives of the fabulous killjoys klinkt door de speakers en gejuich weerklinkt in de zaal. De band gaat meteen fanatiek van start met ‘NaNaNa’, de eerste single van Danger Days, en het publiek gaat massaal uit z’n dak. Voor de fans van het wat hardere werk is tweede nummer ‘Thank You For The Venom’, afkomstig van het in 2004 verschenen tweede album Three Cheers for Sweet Revenge, een fijne binnenkomer. Het enthousiasme spat van het podium en de band heeft er vanavond duidelijk zin in.

Nummers van de nieuwe cd worden afgewisseld met ouder werk. Helaas dit keer geen tracks van het eerste album I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love. Natuurlijk worden wel de singles ‘I’m Not Okay’, ‘Helena’ en ‘Teenagers’ gespeeld. Ook de komende single ‘Planetary (GO)’ en huidige single ‘SING’ komen voorbij. De sfeer is vriendelijk. Er wordt niet geduwd of getrokken en als tijdens ‘Welcome To The Black Parade’ een heuse circle pit ontstaat, worden mensen die vallen keurig door hun collega-pitters overeind geholpen. Opvallend is het grote aantal jongens dat aanwezig is.

Als de bandleden van het podium verdwijnen, zanger Gerard en de vaste tour-toetsenist James DeWees alleen overblijven weten de meeste fans genoeg. Het is tijd voor de gevoelige ballad ‘Cancer’, die Gerard in zijn eentje, gehuld in rook en met lichten gedimd, vertolkt. Aanstekers en mobieltjes worden in de lucht gehouden en er wordt massaal meegezongen. Als het podium leeg is roept het publiek om meer, maar wat we vervolgens krijgen valt een beetje tegen. De toegift bestaat slechts uit één nummer (‘Bulletproof Heart’). Daarna gaan de lichten aan en blijven fans verbaasd achter. Is dit alles? Helaas wel.

FOTOGRAFIE: Roy Maas  

LostAlone foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 LostAlone foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 LostAlone foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 My Chemical Romance foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 My Chemical Romance foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 My Chemical Romance foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 My Chemical Romance foto My Chemical Romance - 26/2 - 013  foto My Chemical Romance - 26/2 - 013 My Chemical Romance foto My Chemical Romance - 26/2 - 013
 
 

TAYLOR SWIFT - 7/3 - AHOYTaylor Swift is in Nederland vooral bekend van het duet met John Mayer ‘Half...

SKUNK ANANSIE - 25/2 - HMH Skunk Anansie is terug! Na al een spetterende show op Pinkpop doet de band nu...