VERSLAG: !!! - 28/11 - Trouw

VERSLAG: Steven van Beek  

!!! / Wooden Constructions

De combinatie hebben ze alvast goed bekeken. Zowel !!! als voorprogramma Wooden Constructions lijken haast gemaakt te zijn voor een zaal als Trouw. Je waant je immers in een Duits krakerspand. De ingang van het oude gebouw van de krant Trouw is door werkzaamheden al moeilijk te vinden, de ingang oogt wat luguber en binnen staat het vol graffiti, zien we vervallen muren en donkere gangen en vanavond heerst zelfs het vermoeden dat er overwegend buitenlanders aanwezig zijn. Dit alles lijkt niet voor niets. Duitsland is het nieuwe ‘hip’, Trouw is naast oud en vervallen toch nog hip aangekleed. Het enige letterlijke bewijs voor deze nieuwe Duitse hipheid is een flesje Fritz-kola. Drie euro, hip doen om het hip doen.

Naar het voorprogramma wordt ietwat verbijsterd gekeken. Wooden Constructions past erg goed bij het hoofdprogramma dat komen gaat, maar wat is er met zanger Gover Meit aan de hand? Wellicht is het zijn stijl, maar Meit danst als een bezetene, rolt over het podium, trekt gekke gezichten en foetert op het publiek dat niet los komt op de wat ontoegankelijke muziek. Hij houdt de echo van z’n microfoon aan en denkt daarmee verstaanbaar te zijn, maar het levert een wat surrealistisch beeld van een onbegrepen jongeman op. Muzikaal overigens toch best interessant, wat rauwer en ongepolijster dan !!!, het vergelijk dat we op het internet lezen met LCD Soundsystem past wel enigszins.

!!! bracht eerder dit jaar met Strange Weather, Isn’t? hun derde album uit. Daarop zet de groep de lijn voort zoals deze op album nummer twee Myth Takes werd ingezet: Meer liedjes, minder jamsessies. Live is daar niet veel van te merken, !!! weet met een uitstekende mengeling van de drie cd’s een dans-sfeertje te creëren in Trouw. De beats blijven komen, zanger Nic Offer danst net als Meit als een bezetene, maar met zichtbare controle. Offer springt tot drie maal toe het publiek in, danst met het publiek mee en loopt door tot achterin de zaal met microfoon ín de mond. Een mafketel, in de goede zin van het woord. De band op het podium komt tot sublieme overgangen en Offer vermaakt het publiek. Zijn eigen stijl van dansen werkt aanstekelijk en de band lijkt op het oog uitgekeken te hebben naar dit optreden, de enige in Nederland. Trouw bevalt ze, maar Trouw past dus ook bij !!!. De band is hip, op de Duitse manier. Als die Duitse hipheid doortrekt in Nederland, zal de band zeker vaker uitgenodigd worden. Op dit moment is !!! voor het grote publiek nog onbegrepen, maar de band staat garant voor een vette dance-avond, met constante groove en beats. Hopelijk zet die Duitse hipheid door, want vervelend is een avondje !!! allerminst.

Verslag gemaakt op: 28 november 2010
 

KINGS OF LEON - 29/11 - SPORTPALEISKings of Leon speelde op 29 november het eerste concert van de nieuwe...

MARINA AND THE DIAMONDS - 28/11 - MELKWEG Met haar aparte sound trad Marina and the Diamonds op in de Melkweg....