VERSLAG: Waylon - 20/11 - P3 Purmerend

VERSLAG:

Waylon - 20/11 - P3 Purmerend

Na in juni te hebben gespeeld op het Reuring Festival in Purmerend, speelt Waylon vandaag voor de tweede keer in P3, het poppodium van Purmerend. Waylon is de artiestennaam van de Apeldoornse zanger Willem Bijkerk, die doorbrak met zijn deelname aan het televisieprogramma Holland's Got Talent in 2008. Daar eindigde hij op de tweede plaats, maar ondanks de teleurstelling, wist hij veel succes te behalen. In juli 2009 tekende Waylon als eerste Nederlandse solo-artiest een contract met het Amerikaanse platenlabel Motown Records. Waarop zijn album Wicked Ways in september van dat jaar is uitgebracht.

Tijdens zijn uitverkochte optreden kreeg hij support van singer-songwriter Shawn Barry. Shawn is ook actief bij het tot stand komen van het album Wicked Ways, waarin hij wordt bedankt als composer. Vandaag staat hij in het voorprogramma van Waylon. Hier brengt hij hits naar voren als ‘Strawberry Fields Forever’ van The Beatles, maar ook zijn eigen geschreven nummers hebben succes. Shawn Barry zingt in hetzelfde genre als Waylon en daarom sluit dit voorprogramma mooi aan op zijn concert. Later op de avond spelen Shawn en Waylon samen ook een nummer. Ze lijken zo op elkaar ingespeeld dat we er vanuit kunnen gaan dat deze zanger uit Amerika niet voor de eerste keer met Waylon optreed. Zowel samen met Waylon als alleen krijgt hij niet alleen het publiek mee, maar vormen zij ook een heel mooi muzikaal plaatje.

"Nog drie minuten en dan komt Waylon al" klinkt het uit de microfoon. Het publiek dat vooral uit jonge meiden bestaat schreeuwt luidkeels "AL". Vol enthousiasme komt Waylon op met zijn glitterbroek. Meteen worden de mobieltjes tevoorschijn gehaald voor de mooiste kiekjes. Waylon start met de oude bekende nummers en het publiek wordt lekker opgewarmd. Vooral met zijn bekende Waylon uithalen heeft hij veel succes. Daarna volgt een Stevie Wonder en een James Brown medley, waarin hij aantoont echt een heel goede live-zanger te zijn. Hierna zingt hij twee nummers met Shawn. Nadat er een paar oude bekende liedjes en covers voorbij zijn gekomen is het tijd voor wat nieuw materiaal. In Los Angeles wordt druk gewerkt aan een nieuw album en hij zingt hiervan alvast een nummer. Er wordt direct meegeklapt en als het hele album van dit niveau is, dan zou het Wicked Ways wel eens kunnen gaan overtreffen.

De nieuwe cd wordt anders dan de andere plaat. De basis blijft natuurlijk soul, maar de nummers hebben ook Spaanse invloeden en elementen uit de wereldmuziek. Waylon verwacht dat de eerste single volgend jaar maart uitkomt, wanneer ook de nieuwe clubtour start. Het album volgt een maand later. De bandformatie is gewijzigd, zo is er een nieuwe drummer aangeschoven. Deze band blijft vernieuwen en veranderen om steeds beter te worden. Waylon laat tijdens dit optreden zien, dat hij goed kan zingen, en daarnaast ook goed kan bewegen. Daarom is Waylon volgend jaar wederom welkom in Purmerend!

 

JIMMY EAT WORLD - 3/11 - MELKWEGJimmy Eat World is weer in het land! De Amerikanen toeren weer door Europa en...

RYAN SHAW - 17/11 - METROPOOL De zaal was best wel heel erg leeg, en de kaarten waren duidelijk verkocht...