VERSLAG: Anouk - 4/7 - Westerpark

VERSLAG:

Anouk - 4/7 - Westerpark

Het ieder jaar terugkerende evenement Live At Westerpark presenteert vandaag een van Nederlands beste zangeressen als hoofdprogramma. Het is inmiddels 13 jaar geleden dat Anouk haar debuut cd Together Alone uitbracht, en ze is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen in de Nederlandse muziekwereld. Met een dijk van een stem en een enorme schare fans achter zich zal ze vanavond in het uitverkochte Westerpark haar kunsten laten zien.

Op verzoek van Anouk zelf zal de, van origine uit drie leden bestaande, band The Q4 de avond openen. Deze band valt niet in een hokje te plaatsen. De band is op het podium voornamelijk veel met samples bezig en wordt gesteund door een strijkers kwartet, 2 gitaristen, een bassist en verschillende zangers die de nummers voorzien van vocalen. Op het podium komt het gedeeltelijk goed uit de verf. Het is knappe muziek, maar of het de juiste keuze is als opener voor Anouk kan je je twijfels bij hebben. De band krijgt het publiek pas echt mee als de laatste zanger (een oudere man met een enigszins excentriek uiterlijk) het podium betreedt. Het concert op zich is weinig op aan te merken. Er wordt goed gespeeld door de band, zuiver gezongen, en er wordt genoten op het podium. Een goed concert, maar misschien wat misplaatst.

Dat laatste zal niet het geval zijn bij het hoofdprogramma. De mensen zijn gekomen voor Anouk en zullen niet teleurgesteld worden. Wanneer haar band het podium opkomt en de eerste noten van 'The Dark' worden ingezet is het publiek meteen buiten zinnen. Als
Anouk erbij komt en haar prachtige stem laat horen gaan de haren op je armen direct overeind staan. Dit geweldige openingsnummer zet meteen de toon voor een uiterst muzikale avond. Zonder al te veel fratsen om het optreden heen is het twee uur lang genieten geblazen. Met een goed gevarieerde setlist en de nodige humor, arrogantie en zelfspot geeft Anouk de mensen wat ze willen zien en horen. Up-tempo nummers als 'Girl' en 'R U Kidding Me' worden goed afgewisseld met prachtige ballads als 'Lost', 'I Don't Wanna Hurt No More' en 'Michel'. Ook de nummers van haar laatste cd For Bitter Or Worse klinken fantastisch. Met name de indrukwekkende titelsong komt echt binnen vanaf de eerste noot. Anouk staat natuurlijk ook bekend om het feit dat ze in het verleden nogal een arrogantie houding had tegenover haar publiek. Het is erg mooi om te zien dat ze daar inmiddels een grote grap van heeft gemaakt en daar vrolijk mee verder gaat. Dit maakt het plaatje helemaal compleet. De persoonlijkheid, de houding, de stem, de podiumpresentatie, werkelijk alles klopt aan dit optreden. In een woord briljant gedaan.

Wij mogen als Nederlanders trots zijn dat we zo'n zangeres in huis hebben. De manier waarop Anouk vanavond op het podium staat en alle noten zo makkelijk zingt is onvoorstelbaar goed. Deze vrouw hoort bij de muzikale top van eigen bodem en dat gaat nog lange tijd zo blijven.

 

CYPRESS HILL - 7/7 - 013Afgelopen woensdag speelde Cypress Hill in de 013, Tilburg. Hier werden ze...

MUSE - 19/6 - GOFFERTPARK Eerder dit jaar gaf Muse een waanzinnig optreden in Ahoy, maar nu pakken Matt...