VERSLAG: Band Of Skulls - 10/6 - Paradiso

VERSLAG:

Band Of Skulls

Op de avond dat Them Crooked Vultured met supportact And So I Watch You From Afar een – volgens velen – gedenkwaardig concert geeft in een bomvolle HMH, geeft Band Of Skulls een minstens net zo memorabel optreden weg in de eveneens uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Niks ten nadele van And So I Watch You From Afar, maar Band Of Skulls was een veel geschikter voorprogramma geweest voor Them Crooked Vultures dan deze postrockband, alleen al vanwege dezelfde muzikale roots.

Het Londense rocktrio Band Of Skulls bestaat uit gitarist Russel Marsden, bassiste Emma Richardson en drummer Matt Hayward. Richardson is verantwoordelijk voor een deel van de vocalen, maar Marsden is de voornaamste vocalist. Op het eerste gezicht is Band Of Skulls een weinig opvallende rockband. De langharige en bebaarde gitarist en drummer zouden broertjes kunnen zijn van Jack Black, terwijl Richardson wat doet denken aan een jonge Patti Smith. Interactie met het publiek blijft grotendeels achterwege. Band Of Skulls laat vooral zijn muziek spreken.

Dat blijkt meer dan voldoende. Veel nummers van het in 2009 verschenen debuutalbum ‘Baby Darling Doll Face Honey’ komen voorbij. Een variëteit aan invloeden wordt ten toon gespreid middels enkel het gebruik van drums, bas en gitaar. Zo zijn de bluesachtige hardrocknummers terug te herleiden naar Led Zeppelin en Deep Purple, terwijl andere nummers qua inventiviteit en ‘hooks’ refereren aan The White Stripes en Pixies. Band Of Skulls weet het live samen te voegen tot een broeierig mengsel van oude en moderne rock-‘n’-roll.

De grijns op het gezicht van Hayward lijkt met iedere slag op zijn drumstel groter te worden, terwijl Richardson dromerig in de verte tuurt, over de hoofden van het publiek heen. Marsden vermijdt ieder oogcontact met het publiek, middels het lange haar dat voor zijn gezicht hangt. Hij balanceert voorovergebogen op de rand van het kleine podium in de bovenzaal van Paradiso tijdens solo’s. De vaak door Gerard Ekdom gedraaide single ‘I Know What I Am’ blijkt een publieksfavoriet, al wordt ieder gespeeld nummer met veel applaus beloond. Het intieme optreden is een daverend succes. Deze zomer mag Band Of Skulls zich voor een groter publiek bewijzen op Lowlands en komend najaar nogmaals in de Melkweg.

Verslag gemaakt op: 10 juni 2010
 

MY SUPER SWEET 25 - 13/6 - WINSTON KINGDOMMarcel Kamphuis vierde zijn verjaardag met een paar leuke bandjes in de...

RAGE AGAINST THE MACHINE - 9/6 - GELREDOME Bam! Rage Against The Machine is na het afsluiten van Pinkpop twee jaar...