VERSLAG: Madina Lake - 11/4 - Effenaar

Podiuminfo was aanwezig bij Madina Lake in Effenaar voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 11 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

Madina Lake - 11/4 - Effenaar

Vanavond speelt het uit Chicago afkomstige Madina Lake in de Effenaar. De band werd in 2005 opgericht door de tweeling Nathan (zang) en Matthew Leone (bas). Samen met Mateo Camargo (gitaar) en Dan Torelli (drums) nemen ze hun eerste demo op. Dit doen ze met het geld wat de tweeling wint tijdens een extreme wedstrijd in ‘Fear Factor: Twins Episode' waar zij verschillende spectaculaire opdrachten moeten uitvoeren zoals het eten van maden en aan helikopter hangen. In 2007 wordt het eerste album ,From Them, Through Us, to You uitgebracht en in 2009 volgt het tweede album Attics to Eden. Ter promotie van dat album geven de mannen twee concerten in Nederland.

De Engelse Young Guns speelt vanavond het publiek warm. Aan de reactie van het publiek is te zien dat ze dit erg goed af gaat. Alle nummers worden woord voor woord meegezongen en ondanks dat er maar zo'n zes rijen mensen voor het podium staan, is er veel energie in de zaal. De rest van de ruimte is vrij leeg, hier en daar staat een verdwaalde ouder toe te kijken naar zijn of haar gillende tienerdochter en haar vriendinnen.

De Young Guns zijn nog maar net bij elkaar en hebben in 2009 pas hun eerste album uitgebracht. Daar is echter niets van te merken want het optreden spettert van het podium af. Zanger Gustav Wood weet goed hoe hij vooral het vrouwelijke publiek moet bespelen met zijn charmes en stoomt de zaal klaar voor de hoofdact.

Daarna is het tijd voor de mannen van Madina Lake. Helemaal in het wit gekleed starten zij een intro gevolgd door het nummer ‘Never Take Us Alive’ waarbij zanger Nathan in het zwart gekleed het podium betreed. Wanneer hij het publiek ziet roept hij “Eindhoven, let’s stay close, shall we?”. Gedurende het hele concert blijft het publiek dicht bij het podium staan en wordt er gezongen, gesprongen en veel handjes geschud met de zanger.

De interactie tussen de band en het publiek is groot en dit maakt het optreden erg intiem voor de fans. Zij zingen de longen uit hun tiener lijven en genieten van de aandacht die ze krijgen van de band. Ondanks het bezoekersaantal weet Madina Lake de Effenaar op zijn kop te zetten en zorgt voor een onvergetelijke avond voor deze fans.

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

Young Guns foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Young Guns foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Young Guns foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar Madina Lake foto Madina Lake - 11/4 - Effenaar
 
 

UNCHAINED BREATHING - 18/4 - WILLEMEENHet vijftal is nog nat achter de oren, maar ze deelden reeds het podium met...

THENAME - 9/4 - WINSTON KINGDOM De band theNAME staat vandaag in Amsterdam. De heren en dame staan samen met...