VERSLAG: Caro Emerald - 27/3 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Caro Emerald in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 25 foto's.

VERSLAG:

Caro Emerald

Met een nummer 1-single en een nummer 1-album simultaan in de hitparades, kan je jaar eigenlijk al niet meer stuk. Als dan ook nog je clubshows uitverkopen en er enkele mooie festivaloptredens op het programma staan, dan heb je in Nederland het hoogst haalbare onderhand wel bereikt. Caro Emerald ziet het allemaal gebeuren terwijl haar debuutalbum pas korte tijd uit is. In 013 in Tilburg trapt ze haar clubtour in stijl af.

Tomas Day is de vaste opener voor Caro Emerald tijdens deze eerste clubtour. Met zijn trio brengt hij ingetogen akoestische jazznummers, doch met een vrolijk karakter. Day is een virtuoos gitaarspeler en de toegankelijke liedjes vallen zichtbaar in de smaak bij de fans van Caro Emerald. Een cover van 'Blue Suede Shoes' van Carl Perkins is een slimme zet. We zien een talentvolle jonge artiest met veel enthousiasme, maar nog enige terughoudendheid op het podium. Na deze drukbezochte concertreeks zal dat er wel uitslijten. Waarom er afwisselend Nederlands en Engels wordt gesproken door de muzikant wordt niet geheel duidelijk.

Reeds op Noorderslag liet Caro Emerald een enorm goede indruk achter, dankzij een memorabel optreden. Het grote publiek moest er echter nog even op wachten. Vol anticipatie wacht de uitverkochte kleine zaal van 013 op Caro Emerald. Zangeres en zangcoach Caroline van der Leeuw is het gezicht en de stem van Caro. De val van een paard, enkele weken voorafgaand aan dit optreden, leek heel even de liveshows te belemmeren. Gelukkig herstelde Van der Leeuw snel en konden alle optredens doorgang vinden. Ze is in vorm en samen met haar band opent ze wat al snel een energiek optreden zal blijken.

Caro Emerald verandert de kleine zaal van 013 binnen een handomdraai in een broeierige ouderwetse nachtclub. Vergezeld van radiovriendelijke hiphopbeats, dixielandarrangementen en een uitzinnige band zet Caro Emerald een wervelende show neer. Wat al meteen opvalt is dat de liedjes live veel puntiger klinken dan op plaat. Dit mede vanwege de blaassectie, dat ook nog eens een hoge entertainmentwaarde meegeeft aan de toch al amusante show. De blazers staan in de rij voor een solootje. Tevens krijgt de gitarist live meer de ruimte dan op het album 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' het geval is.

In het midden van uiterst vakkundige en enorm enthousiaste muzikanten, is het toch bovenal Caroline van der Leeuw die de show - en de harten van de bezoekers - steelt. Vocaal levert ze een topprestatie, maar het gaat gepaard met een vanzelfsprekendheid alsof ze staat af te wassen. Het enige denkbare minpunt aan het optreden van Caro Emerald is dat haar uitstekende uitvoering van Lady Gaga's 'Bad Romance' achterwege blijft. Maar wie dat niet gehoord heeft op Noorderslag of tijdens haar bezoek aan het ochtendprogramma van Giel Beelen, zal deze cover niet missen. De vraag is hoe lang we dit vrolijke gezelschap nog binnen de landsgrenzen kunnen houden, want Nederland lijkt te klein voor Carootje.

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

123
 foto Caro Emerald - 27/3 - 013  foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013 Caro Emerald foto Caro Emerald - 27/3 - 013
 
123
 

TRASH TALK / ROLO TOMASSI - 1/4 - DYNAMOVoor een bak stevige pleurisherrie kun je in Eindhoven altijd wel terecht in...

URIAH HEEP - 12/4 - PARKSTAD LIMBURG THEATER In het kader van "Forty Years of Rock" tourt de Britse band Uriah Heep weer...