VERSLAG: The Zombies - 22/4 - Effenaar

Podiuminfo was aanwezig bij The Zombies in Effenaar voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

The Zombies - 22/4 - Effenaar

Oldiesbands kennen vaak velen incarnaties. Regelmatig zitten zelfs geen van de oorspronkelijke leden meer in de huidige incarnatie van de band in kwestie, bijvoorbeeld door overlijden. Ironisch genoeg is uitgerekend de band met de naam The Zombies nog springlevend. Van de oorspronkelijke bezetting is enkel gitarist Paul Atkinson niet meer in leven. Oprichters Rod Argent en Colin Blunstone zijn echter niet kapot te krijgen.

De oprichting van The Zombies vond reeds in 1959 plaats, maar de eerste lp en singles verschenen pas in 1964. Het was meteen raak met de debuutsingle 'She's Not There', dat in 1977 ook een hit was voor Santana en vervolgens op plaat werd gezet door onder andere Crowded House. Andere beroemde hits van The Zombies waren 'Tell Her No' en natuurlijk 'Time Of The Season'. Opvallend was dat de Britse groep succesvoller was in de VS dan in eigen land.

In 2004 besluiten Argent en Blunstone weer samen de planken op te gaan als The Zombies. Dat bracht de groep de afgelopen jaren weer regelmatig in Nederland. Dat is niet zonder reden. De typische jaren '60-muziek van The Zombies spreekt nog steeds tot de verbeelding. Vandaar dat er tijdens het optreden in de Effenaar ook veel jong grut in de zaal te vinden is. Argent en Blunstone grijpen vooral terug naar hun succesalbum 'Odessy And Oracle', uit 1968, maar schuwen ook geen recenter materiaal of hits die losstaan van de carrière met The Zombies; 'God Gave Rock 'N' Roll To You' van Argent (later ook een hit voor Kiss), Alan Parsons Projects 'Old And Wise' en 'What Becomes Of The Brokenhearted' van Jimmy Ruffin (ook hit voor Dave Stewart met Blunstone).

Blunstone is nog goed bij stem. Toch is het vooral Rod Argent die de showman is van de avond. Wild schuddend met zijn hoofd en gebarend met zijn armen, laat ook Argent horen geen onverdienstelijk vocalist te zijn na al die tijd. Bassist Jim Rodfort (ex-The Kinks, ex-The Swinging Blue Jeans) moet ook genoemd worden voor zijn verdienstelijke spel. Muzikaal is er niks aan te merken op deze giganten, al zijn de heren toch meer sessiemuzikanten dan entertainers. Hoewel een voortreffelijk zanger, is Blunstone wel erg saai. Hij is dan ook één van de weinige popsterren die na het uit elkaar gaan van zijn band bij een verzekeringskantoor ging werken…

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

The Pacifix foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Pacifix foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Pacifix foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar The Zombies foto The Zombies - 22/4 - Effenaar
 
 

LAURA JANSEN - 19/5 - EFFENAARDe Nederlands/Amerikaanse zangeres Laura Jansen zou in april al optreden in...

DIRTY SWEET - 9/4 - EFFENAAR De relatief onbekende Amerikaanse bluesrock band Dirty Sweet uit de VS geeft...