VERSLAG: The Fray - 17/10 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij The Fray in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

The Fray - 17/10 - 013

Langzaam stroomt de zaal vol met een vooral jong publiek. Het voorprogramma wordt vanavond verzorgt door de Noorse zanger Sondre Lerche. Deze 27-jarige zanger heeft reeds zes albums op zijn naam staan waaronder de soundtrack van de film ‘Dan In Real Life’. Hij mag vanavond zijn muziek aan het Nederlandse publiek laten horen. Op zijn elektrisch gitaar begint hij vol enthousiasme aan zijn eerste nummer. Zijn stem klinkt mooi zuiver en verassend. Maar na een aantal nummers weet hij het publiek steeds minder te overtuigen en wordt het onrustiger in de zaal. Zelf zegt Sondre dat hij erg heeft genoten van zijn optreden en weet zeker dat wij een topavond zullen hebben met The Fray.

The Fray werd in 2002 opgericht en brak in 2005 in Amerika door met het prachtige nummer ‘Over My Head (Cable Car)’. In 2007 werd dit nummer ook in Nederland uitgebracht en was niet meer weg te denken van de radio. Inmiddels ligt ook hun tweede album genaamd The Fray in de winkels met daarop de hit ‘You Found Me’ en de nieuwste single ‘Never Say Never’. Dat de jonge band talentvol is (alle bandleden zijn tussen de 24 en 29 jaar oud) bewijzen ze wel met hun twee Grammy Awards nominaties eind 2006.

Onder een luid applaus komt de band het podium op en wordt als eerste het nummer ‘Say When’ gespeeld. Dit nummer brengt het publiek meteen in de goede sfeer. Zanger Isaac Slade zingt met open armen “My Own Two Arms Will Carry You Tonight”. Een toepasselijk nummer op de avond mee te openen.

Tijdens het concert neemt de band ons mee op een muzikale reis met prachtige nummers. Uiterst geconsenteerd spelen ze hun nummers zo perfectionistisch mogelijk. Gitarist Joe King zingt het fluwelen ‘Ungodly Hour’ waarbij de zaal met ingehouden adem meeluistert. Hij verbaast het publiek met zijn talent en ontvangt daarna een oorverdovend applaus.

Uit volle borst worden de hits ‘Over My Head (Cable Car)’ en ‘How To Safe A Live’ meegezongen door de hele zaal. De hoogtepunten van de avond zijn toch wel de uitvoeringen van de nieuwste singles ‘Never Say Never’ en ‘You Found Me’. Tegen het einde van het concert speelt de band samen met de hulp van Sondre Lerche de nummers ‘Hundred’ en sluiten ze de avond af met een feestelijke versie van ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’van de Beatles. Een prima concert zonder spectaculaire hoogtepunten.

FOTOGRAFIE: Roy Maas  

Sondre Lerche foto The Fray - 17/10 - 013 Sondre Lerche foto The Fray - 17/10 - 013 Sondre Lerche foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013 The Fray foto The Fray - 17/10 - 013
 
 

SUNN 0))) - 20/10 - TIVOLISpeciaal voor vandaag worden er gratis oordoppen uitgedeeld in Tivoli....

ATHLETE - 16/10 - SUGAR FACTORY Athlete is een band die tourt alsof het een atletishe sport is. Ze proberen...