VERSLAG: Green Day - 16/10 - Ahoy

VERSLAG: Janske van den Broek  

Green Day - 16/10 - Ahoy

Stop de Ahoy vol met duizenden uitzinnige Green Day fans, gooi daar 150 minuten Rock’n’Roll, supersoakers, wc-papier, een T-shirtkanon, knallend vuurwerk, gastoptredens van fans en Green Day bij en je hebt het juiste recept voor een avond vol hoogtepunten!

Green Day is weer in het land en zetten de hele zaal vanaf de eerste minuut op zijn kop. We komen oren en ogen te kort wanneer zanger Billie Joe Armstrong en zijn mannen rennend het podium betreden. Alle grootte hits komen als vuurwerk voorbij geknald en de hele zaal gaat compleet uit zijn dak.

Na ruim 20 jaar heeft de band veel verschillende generaties van fans gekregen en dat is te zien aan de grote collectie aan Green Day t-shirts die vanavond worden gedragen door de fans. Van bleke vintage T-shirts tot de nieuwste vers aangeschafte exemplaren die net van de verkoopstand af komen.

Het is puur genieten van het begin tot het einde want Armstrong weet hoe hij het publiek moet bespelen. Er worden fans het podium op geroepen voor een duet, een kus of zonder reden. Een meisje klimt zelfs vanaf de eerste ring naar beneden om het podium op te mogen voor een watergevecht met Armstrong. Ook wordt er een veertienjarige jonge het podium opgetild die na zijn optreden door de microfoon roept “Yeah, Rock’n’Roll”, waarop Armstrong lachend reageerd “Get him out of here, he is gonna steal my job!”.

Wanneer hij het publiek nat spuit met zijn supersoaker en zelfs een tuinslang komt hij snel terug met een apparaat waarmee hij meters wc-rol in het publiek schiet. Daarna schiet hij met een T-shirtkanon een aantal T-shirts het publiek in en bereikt zelfs de mensen achter in de zaal.

Wat een entertainment! Daarnaast spelen de mannen een super strakke show. Ruim tweeënhalf uur wordt er op volle snelheid een energieke show neergezet. In totaal spelen ze maar liefst 28 nummers.

Als toegift speelt Armstrong akoestisch de prachtige nummers ‘Wake Me Up When September Ends’ en ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’. Green Day bewijst dat ze na ruim 20 jaar nog steeds voor alle generaties genoeg energie hebben om een top show te geven, een van de beste shows van 2009!

Verslag en foto's gemaakt op: 16 oktober 2009

FOTOGRAFIE: Bianca Berger  

Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy Green Day foto Green Day - 16/10 - Ahoy
 
 

NOUVELLE VAGUE - 17/10 - EFFENAARHet is spannend, vernieuwend, maar toch ouderwets. Nouvelle Vague is een...

SYMPHONICA IN ROSSO PRESENTS: DIANA ROSS - 16/10 -... In het kader van Symphonica in Rosso presenteerde het Gelredome vanavond...