VERSLAG: Cradle Of Filth - 9/5 - Watt

VERSLAG:

Baroeg On Tour - 9/5 - Watt

Black metal formatie Cradle of Filth wordt al jaren gezien als een band die voornamelijk bekend is bij het jonge publiek. Wellicht is dit de reden dat het concert van de band op zaterdag wel erg vroeg plaats vindt. De deuren van de Rotterdamse Watt staan om 18u. reeds geopend en een half uur later begint de eerste band.

Turisas is een razend snel opkomende heavy metal band, hoewel ze hun eigen muziek liever beschrijven als ‘Battle Metal’. Gedurende de korte set die de band speelt is er voor het podium continue beweging en weet de band er één groot feest van te maken. Nummers als ‘To Holmgard And Beyond’ en de Boney M cover ‘Rasputin’ slaan goed aan op het publiek, zowel bij jong als oud. Respect voor de zanger, die gedurende de laatste nummers een vol glas bier over zich heen kreeg gegooid, maar door ging alsof er niets aan de hand was.

Bij Moonspell staat het publiek stil. Ondanks de sterke show van de band en een zeer redelijk geluid lijken de Portugezen de zaal niet warm te krijgen. Dit kan wellicht ook zijn omdat de zaal vanavond maar voor de helft gevuld is. Over de setlist kan weinig geklaagd worden. Er kwam veel werk van het laatste album ‘Night Eternal’ voorbij. Samen met een nummer dat de band maar weinig live heeft gespeeld, genaamd ‘Luna’. Moonspell: sterke band. Rotterdam: saai publiek.

Gedurende het optreden van Cradle of Filth werd de Watt weer wat levendiger. Dani Filth is wakker genoeg om een ruim uur lang de Watt bij elkaar te krijsen en te grunten. De black metal band stelt niet teleur en zet zoals altijd een degelijke show neer. Met de jaren hoop ik wel dat zanger Dani eens wat afwisselender gaat zingen, aangezien het gekrijs al na tien minuten vervelend wordt.

Om de show niet te vroeg te laten eindigen, is besloten om het Finse Dead Shape Figure als gratis afterparty in het café van de Watt te plaatsen. Met een redelijk geluid (de band heeft veel tijd gehad voor sound check) weten de Finnen er een leuk feestje van te maken voor de honderd man die waren gebleven. Bij het eindigen van de afterparty is duidelijk waarom zelfs de afterparty om 23u al klaar was: gabber avondje in de grote zaal.

 

FRANZ FERDINAND - 11/5 - PARADISOEigenlijk zouden ze in maart al spelen, maar die show werd verzet naar 11...

THE SPADES - 9/5 - THE SUGAR FACTORY The Spades zijn een lekkere ruige rock & roll band van eigen bodem. Vanavond...