VERSLAG: Stereo - 24/4 - Effenaar

VERSLAG:

Stereo - 24/4 - Effenaar

Toen The Monkees mid-jaren ‘60 door een platenmaatschappij bij elkaar werden gezet met als simpele opdracht “hitjes maken” (met een jonge Neil Diamond als één van de liedjesschrijvers) kreeg de band al gauw de nickname “The Pre-Fab Four” mee. Daarmee duidend op het feit dat The Monkees enkel en alleen waren opgericht om het succes van The Beatles - “The Fab Four” - te evenaren. In de VS verkochten The Monkees, ondersteund door een eigen televisieserie, zelfs heel even meer platen dan het kwartet uit Liverpool. Ruim veertig jaar later kijken we niet meer op van zorgvuldig geformeerde popbands. Stereo is er zo één.

Voortgekomen uit het programma ‘Rock Nation’, een soort “’Idols’ voor bands”, kon het publiek week voor week het tot stand komen van Stereo volgen. De bandnaam Mono was overigens al bezet (door meerdere bands zelfs!). Het mooie van Stereo is dat de bandleden - anders dan The Monkees in eerste instantie - de vrijheid hebben gekregen om zelf de liedjes te schrijven. Tot op heden was er slechts een enkel singletjes met het resultaat daarvan. Tijdens de huidige clubtour laat Stereo echter horen meer in huis te hebben dan één goede single.

In de Effenaar brengt Stereo een uur lang toegankelijke pop-/rockliedjes met sterke refreintjes. Vooral het nummer ‘Sexual’ loopt over van hitpotentie. Een stoere set van een stoer ogende band. Zangeres Astrid Kunst zet een stem op waar menige rockchick jaloers op kan zijn. Ondanks de hele rauwe sound van Kunst, heeft ze toch duidelijk soul in haar stem. En in Thijs Schrijnemakers heeft Stereo één van de meest acrobatische toetsenisten van Nederland gevonden. Soms gebogen over zijn toetsenborden, dan weer dansend wanneer zijn vingers de knoppen niet hoeven te strelen. Wanneer zijn krukje hem in de weg staat, flikkert hij deze gewoon achter het gordijn. Daarnaast straalt de hele band van de energie. Stereo heeft toekomst, zeker nu zoveel populaire Nederlandse bands het bijltje erbij neer gooien of van vocalist wisselen.

 

LIZZY BORDEN - 26/4 - THE ROCK TEMPLELizzy Borden is een glamrock band uit Los Angeles. Zwaar beinvloed door bands...

THRASH & BURN - 23/4 - MELKWEG Met zo'n package op een avond heb je natuurlijk een garantie van total bloody...