RECENSIE: Elusion - Desert Of Enticement

Elusion
recensie cijfer 2017-03-29 Het Belgische Elusion is het geesteskind van gitarist Domingo Smets die kort geleden Ancient Rites de rug toekeerde. Samen met zangeres Evy Verbruggen, bassist Kristof Degreef en drummer Frederik van Mieghem richtte hij Elusion op. De EP Desert Of Enticement is het eerste levensteken van Elusion en het is geen verkeerde kennismaking. Als de drie songs een voorproefje zijn voor hetgeen er nog komen gaat dan kunnen we ons vast verkneukelen.

De bandfoto toont drie mannen met op de voorgrond de in een gigantische baljurk gehesen Evy. Dit doet natuurlijk al direct vermoeden welke kant het opgaat met de muziek van de vier Belgen. Wat we horen is muziek die verraderlijk veel richting After Forever gaat. Evy heeft dan ook een stem die flink doet denken aan die van Floor Jansen, inclusief de hoge noten, en laat ze dat vooral als een compliment opvatten. Daarnaast wordt ze spaarzaam bijgestaan door een grunt (in het titelnummer) van Kristof Degreef, al mist die grunt wel de nodige kracht.

Het korte plaatje trapt af met, The Serpentine Trail, een snel metalnummer zoals we het natuurlijk vaker gehoor hebben, maar dat door de mooie stem van Evy en de subtiele orkestraties al vlotjes blijft hangen. De Oosterse invloeden, zoals we die zo goed kennen van After Forever en Epica, domineren in het mooie titelnummer dat niet had misstaan op de eerste platen van After Forever. Het afsluitende ‘Facade’ heeft ter afwisseling een wat meer folkmetal karakter en doet niet onder voor de ander twee songs.

Desert Of Enticement is een prachtig voorproefje van een band die weliswaar een beproefd Limburgs recept hanteert, maar als de vorm en de inhoud goed zijn mag dat geen probleem zijn. Hierdoor wordt de lat voor een eerste album gelijk goed hoog gelegd. After Forever bestaat al een tijdje niet meer, maar laten we Elusion beschouwen als een goed alternatief.
Recensent:Jan Didden Artiest:Elusion Label:Eigen Beheer
Cover Call It Off - Abandoned

Call It Off - AbandonedBij Festivalinfo schrijven we graag over goede bands, maar nog liever over...

TLT

Tiny Legs Tim - Melodium Rag Tiny Legs Tim is één van de leukste bluesmuzikanten uit België. Op elke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT