RECENSIE: Bonfire - Glorious

Bonfire
recensie cijfer 2015-07-06 Oude wijn in nieuwe zakken, het is iets waar veel acts die de weg kwijt zijn, of simpelweg geen inspiratie meer hebben, zich aan bezondigen. Ook het Duitse Bonfire heeft voor haar nieuwste plaat Glorious ook een paar van haar klassiekers opnieuw opgenomen. Het streven is altijd loflijk; vaak hebben de oude klassiekers een krakkemikkige productie en opnieuw vastleggen met de nieuwste technieken zou de songs recht moeten doen. Helaas gaat het bijna altijd fout, omdat de fans juist zijn opgegroeid met die oude nummers en niet zitten te wachten op nieuwe versies. Op Glorious staan gelukkig maar twee in een nieuw jasje gestoken oude songs. Het is te hopen dat het daar bij blijft.

Van klassiekers is het op de rest van Glorious ook nergens sprake. Ondergetekende heeft Bonfire vooral leren kennen als hardwerkende hardrockband die het vooral in eigen land redelijk tot goed doet, maar daar buiten amper potten heeft kunnen breken. Het ligt niet altijd aan het songmateriaal, maar de markt is redelijk overvoerd en dan zit er niemand te wachten op een vrij onopvallende band. Zo zijn ook de nieuwste songs van Bonfire best redelijk, maar krijgen nergens het predicaat excellent. Ook nieuwe zanger David Reece maakt het er niet heel veel beter op, al kan hij best aardig zingen. Slepende songs als ‘Shooting Star’ en ‘Remember’ zitten overigens prima in elkaar en ook de powerballad ‘Fallin’ Outta Love’ is best goed te pruimen, maar wat dan een, maar liefst zeven minuten durende, cover van ‘With A little Help From My Friends’ op deze plaat te zoeken heeft is een raadsel.

Misschien had lid van het eerste uur Hans Ziller er beter aan gedaan om Bonfire, na het vertrek van Claus Lessmann, op te doeken en Glorious onder eigen naam, of met zijn hobbyband op te nemen. De muziek op de nieuwe schijf is best aardig, lijkt op Bonfire maar kan niet tippen aan het materiaal met de voormalige zanger, dat overigens ook al niet overliep van originaliteit. Ook dat moet gezegd worden.
Recensent:Jan Didden Artiest:Bonfire Label:Bertus
Cover Gretchen Peters - Blackbirds

Gretchen Peters - BlackbirdsOp een aangename manier ademt alles aan Gretchen Peters Nashville. Sinds...

Vadim

DJ Vadim & Sena - Grow Slow De van oorsprong Russische DJ Vadim en de Ghanees-Hongaarse zangeres Sena...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT