RECENSIE: Killswitch Engage - As Daylight Dies

Killswitch Engaged Daylight
recensie cijfer 2006-11-29 Door de komst van het internet zal het je niet snel meer gebeuren dat je onverwacht een nieuwe release tegenkomt in de platenwinkels. Zelfs dit proces wordt tegenwoordig uitgebreid besproken. Zo liet de band Killswitch Engage in april dit jaar al weten dat ze in juli de studio zouden ingaan. Voordat ze deze betraden zetten ze zichzelf nog even in de spotlights door twee nummers uit te brengen voor verschillende compilatie doeleinden.

In augustus laat de Amerikaanse band de album titel vallen en een maand later is de eerste single, My Curse, al op MTV te zien. Naast de band treden ook de leden zelf in de spotlights, zo doet gitarist Adam Dutkiewicz mee aan een luchtgitaar wedstrijd en vraagt MTV de ex-zanger Jesse Leach om commentaar op zijn oude band. Om het allemaal nog commerciëler te maken kun je de jongens zelfs volgen via de webcam. Wanneer alles uiteindelijk af is is het album voor de release een paar dagen lang gratis te beluisteren via MySpace.com en geven de leden per stuk commentaar op de verschillende tracks.

Wanneer de band zo graag in de publiciteit wilt komen en commercieel willen doen, moet het zich wel reflecteren op de muziek. Je zou het bijna vergeten, maar daar gaat het uiteindelijk om. Het eindresultaat. Het schijfje zelf stelt niet zoveel voor en laat een herhaling van het voorgaande album, The End of Heartache, horen. Nummers die net iets te gelikt en Amerikaans zijn voor mensen die van het genre houden en waarschijnlijk precies goed zijn voor de bekende meisjes van vijftien. Maar zelfs dezen zullen teleurgesteld zijn..

Het album waar zoveel over te doen was bevat namelijk maar elf nummers! Wellicht dat het vijftal in de studio zich eens bezig moet gaan houden met het schrijven van nummers in plaats van hoe je het beste in de pers komt.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Killswitch Engage Label:Roadrunner Records
The Draft - A Million Pieces

The Draft - In a Million PiecesIn mei 2005 kondigde de Amerikaanse punkband Hot Water Music aan een pauze...

Clayborn - Every Dog

Clayborn - Every Dog has its Day Het is hard gegaan voor de Rotterdamse band Clayborn. Al twee jaar na de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT