RECENSIE: Scarved - Dynamite

Scarved
recensie cijfer 2015-03-27 Scarved houdt niet van moeilijk doen. Zoveel is duidelijk bij het beluisteren van Dynamite, het eerste album van het viertal uit België. De band brengt ons elf smakelijke rock-/metalsongs met kop en staart, zonder poespas. Scarved wordt in het hokje van de female fronted metal gestopt waardoor direct de verwachtingen worden gewekt dat we hier met de zoveelste gothic metalband worden opgezadeld. Niets is minder waar want de enige vergelijking is dat Scarved ook een zangeres in de gelederen heeft. Maar wel eentje die met beide beentjes op de grond staat en wars is van het bekende zweverige geluid. De stoere rock van Scarved vraagt om een down to earth strot. Iets dat zangeres Caro overduidelijk heeft. Daarnaast bevat haar stem ook de nodige warmte en is ze prettig om naar te luisteren.

Scarved haalt haar muzikale invloeden uit de bluesrock en maakt dat af met een lekker sausje desertrock. Niet voor niets zijn de referenties naar Queens Of The Stone Age (‘A Vampire’s Tale’) of Brant Bjork (de lome stukken in ‘Valley Of Gloom’) ruimschoots aanwezig. Het gitaarwerk is opvallend inventief; wat een lekkere riffjes en loopjes. Ook de basloopjes van Wim Wouters mogen er zijn al heeft hij in zich ‘Army Of Wheels’ iets teveel door Motӧrhead laten inspireren. Al is dit natuurlijk wel gewoon een prima nummer.

Het lekkere is dat Scarved op tijd de rechtlijnige rockers afwisselt met wat meer epische stukken. Zo komt het slepende ‘Valley Of Gloom’ precies op tijd om de aandacht vast te houden. Uiteraard hoort daar dan ook een ballad bij en die komt er dan ook met ‘Silence’. Leuk is dat Caro in het refrein van ‘Eternal Rush’ heel erg doet denken aan wijlen Christina Amphlett van The Divinyls.

Dynamite is een bijzonder fijn plaatje zonder zwakke momenten van een band die nog niet helemaal een eigen geluid heeft, maar de diverse muzikale invloeden worden door de lekkere stem van Caro, als ware het lijm, bij elkaar gehouden. Zo klinkt het geheel toch als een eenheid. Een knappe prestatie.
Recensent:Jan Didden Artiest:Scarved Label:Sonic Rendezvous
Cover Guilty As Charged - Leap Of Faith

Guilty As Charged - Leap Of FaithMetal, in de meeste brede zin van het genre, is vandaag de dag toch wel een...

Cover Masters Of Disguise - The Savage And The Grace

Masters Of Disguise - The Savage And The Grace Het ontstaan van Masters Of Disguise kent een lange voorgeschiedenis die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT