RECENSIE: Sabina - Toujours

Sabina
recensie cijfer 2014-08-22 Franstalige muziek viert hoogtijdagen door niemand minder dan de Belgische zanger Stromae. Niet gek ook dat steeds meer Franstalige zangers het maar eens gaan proberen. Zo ook de zangers Sabina Sciubba, of gewoon Sabina, zoals haar artiestennaam luidt.

De in Rome geboren Sabina brengt met Toujours haar eerste soloplaat uit. Dit is overigens niet haar eerste release, ze is namelijk de frontvrouw van de band Brazilian Girls.

De titel doet vermoeden dat dit een geheel Franstalige plaat is. Alle songtitels dragen daar overigens aan bij. Maar het mooie van deze plaat is dat Engels en Frans vloeiend door elkaar heen gaan. En dat maakt het geheel meteen ontzettend speciaal.

De inmiddels in Parijs woonachtige zangers maakt ongelooflijke sterke popliedjes. Door haar karakteristieke stemgeluid klinkt het soms wat absurdistisch, maar altijd erg aanstekelijk. ‘Long Distance Love’ is een lekker gitaarliedje waar Sabina zich een heuse chansonnière toont.

Dat de zangeres over alles heeft nagedacht wordt al vrij snel duidelijk. De Engelstalige stukken zijn namelijk duidelijk met een Frans accent gezongen. Dat is op zich natuurlijk niet zo raar, maar voor degenen die het materiaal van Brazilian Girls kennen is het dat wel. Daar zingt ze namelijk perfect Engels (Amerikaans zo u wilt). Dat ze dat op haar solodebuut niet doet is ontzettend aangenaam en draagt alleen maar bij aan de algehele sfeer op het album.

Voor het mooiste liedje op de plaat moet je wel een tijdje wachten. Pas na zeven liedjes is het tijd voor ‘Tabarly’. De begeleiding is eenvoudig en Sabina zingt hier bijna fluisterend. Het is desondanks toch een behoorlijk opgewekt liedje dat meteen onder de huid kruipt.

De 39-jarige zangeres heeft een meer dan prima solodebuut afgeleverd met Toujours. Zoals ondergetekende begon; Franstalige muziek doet het goed en dat hoeft voor Sciubba niet anders te zijn. Prima liedjes met een zangeres die perfect weet wat ze wil. Een aanrader dus.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Sabina Label:Pias
Cover Villa Zeno - Self Made Woman

Villa Zeno - Self Made WomanDe nummers van het debuutalbum van de Achterhoekse band Villa Zeno kennen...

Cover Arch Enemy - War Eternal

Arch Enemy - War Eternal Dat wat Arch Enemy voorheen altijd zo bijzonder maakte was de frontvrouw....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT