RECENSIE: Walls Of Jericho - With Devils Amongst us All

Walls of Jericho -
recensie cijfer 2006-09-02 Walls Of Jericho is de titel van de eerste plaat van de Duitse power metalband Helloween. Wat vertaald naar het Nederlands “Muren van Jericho” betekend, wat op zijn buurt refereert naar het Bijbelse verhaal over de ommuurde stad Jericho. Nee, de band van zangeres Candace Kucsulain maakt geen power metal en ook geen religieuze liederen, “ze vonden het gewoon leuk klinken” zullen we maar zeggen.

Het begin van “With Devils Amongst Us All” gaat verder waar het vijftal met de voorgaande twee gebleven was. Recht voor je raap metal(core) verteld door een chick met ballen! Maar even schrikken is het wanneer deze haar zachtere kant laat zien in de ballad “No Saving Me”. Kun je het je nog herinneren toen je het nummer Bother voor het eerst hoorde van Slipknots schreeuwlelijk Corey Taylor? Dezelfde schok ervaar je wanneer je deze cd bij nummer negen komt. Stiekem klinkt het wel, maar het had eigenlijk als bonus-track op de cd gehoord of als laatste track. Want wanneer Welcome Home hierna begint zijn we weer terug bij de keiharde muziek, niet bepaald een soepele overgang dus.

De achtjarige band tourt deze zomer door Europa met de beruchte Persistence Tour. Hiermee zullen ze veel grote zalen aandoen, terwijl de band toch het beste overkomt in een kleine(re) zaal. Waarin ze beter contact kunnen hebben met het publiek, want Candace houdt er wel van om even mee te moshen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Walls Of Jericho Label:Roadrunner Records
Hatebreed - album

Hatebreed - SupremacyAl twaalf jaar lang wordt de band Hatebreed gekoppeld aan het genre hardcore...

Napalm Death - Smear Compaign

Napalm Death - Smear Campaign Sommige bands brainstormen jaren lang in de studio anderen schudden de riffs...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT