RECENSIE: Ara`s Circle - That`s It

ara
recensie cijfer 2014-05-12 Het gezelschap van Ara’s Circle speelt een mix van Zuid-Amerikaanse Latin en jazz met een Westerse twist. De vorig jaar opgerichte groep bevat bandleden uit Finland, Belgie, Duitsland en Brazilie. Nederland vormt echter de thuisbasis. That’s It is het debuutalbum. Een plaat waarop zeker de diverse achtergronden van de verschillende bandleden terug te horen zijn. In een mix van Braziliaanse, Caraïbische en Europese ritmes brengt het gezelschap de lente naar je luidsprekers.

Daarop weten de heren en dame een goede indruk achter te laten. Uit alles blijkt dat er geboren muzikanten aan het werk zijn. De nummers klinken alsof er met veel passie aan is gewerkt. Dat blijkt vooral uit de veelvuldig aanwezige solo’s. Zo gaat de gitaar heerlijk los tijdens ‘Son De La Loma’ en is er ruimte voor verscheidene solo’s van de blazers. De blazerssectie is zeer prominent aanwezig op That’s It . In elk nummer duikt het koperwerk wel op.
Op verrassende wijze weet Ara’s Circle de soms gezapige Braziliaanse deunen tot leven te laten komen. Openingsnummer ‘Funky Manivera’ heeft een funky ritme dat duidelijk door Nile Rogers geïnspireerd is. ‘Eurofonk’ heeft, tegen het einde, een salsa inslag die spontaan je heupen laten wiegen. Het samenspel tussen de zangeres en de blazers daarvoor is net zo aangenaam om naar te luisteren.

Helaas laat That’s It geen onuitwisbare indruk achter. Daarvoor verliezen de muzikanten zichzelf soms te veel in het musiceren. De meer dan anderhalve minuut durende drumsolo tijdens ‘Yeyeoh’ zal live goed werken, op cd komt zoiets niet over. Datzelfde geldt voor het tijdelijke wegvallen van de band tijdens ‘Pronto’ . Ook de soms te jazzy zangkoortjes blijven niet te beklijven. Voor de komende zomerfestivals is Ara’s Circle, met haar duidelijke liefde voor muziek, echter een oerdegelijke aanvulling voor elke line-up.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ara`s Circle Label:Eigen Beheer
Cover Holy Mountain - Ancient Astronauts

Holy Mountain - Ancient Astronauts Holy Mountain werd in 2008 gevormd door Andy McGlone en Pete Flett. Het duo...

Cover Ringworm - Hammer of the Witch

Ringworm - Hammer Of The Witch Aaaarghhhhhhhhhhh. Deze oerkreet kwam bij mij naar boven na het uitzitten van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT