RECENSIE: SE Delan - The Fall

se delan
recensie cijfer 2014-05-17 Duidelijker kan niet, de track van het eerste liedje noem je ‘Intro’. Zo doe je dat gewoon. Justin Greaves, ondermeer bekend van de band Crippled Black Phoenix, en Belinda Kordic, bekend als zangeres van Killing Mood, hebben de handen in een geslagen en hebben onder de naam Se Delan de plaat The Fall gemaakt.

Zoals gezegd, de plaat begint met ‘Intro’, duidelijk. Ook erg saai, en dan heb ik het niet alleen over de titel. Hoewel het liedje maar drie en een halve minuut duurt lijkt dit een eeuwigheid te duren. Al na twintig seconden weet je hoe de rest van het liedje zal gaan. Er is dus ook een sterke neiging om snel door te skippen.

Al vrij snel kom je erachter dat het geheel minimalistisch is. Verwacht geen sterke hooks of bombastische songs. Nee, Se Delan is minimalistisch. En in die geest is het een stuk beter te behappen. Erg goed zelfs. De opbouw en het arrangement van ‘Beneath The Sea’ is werkelijk waar prachtig. Wat begint met een akoestische gitaar wordt langzaam maar zeker steeds verder uitgebreid, en dat zonder dat je het in de gaten hebt.

Greaves en Kordic zijn beide verantwoordelijk voor het schrijven van de songs. Greaves bedenkt de muzek, Kordic de melodieën en tekst. Misschien zit het tussen de oren, maar soms lijk je dat te horen. Dat de zang even net niet helemaal lekker bij de muziek past, en andersom. Het vier minuten durende liedje ‘Tonight’ is hier een voorbeeld van.

En dan, uit het niets, zit je op het puntje van de stoel voor het fantastische rockliedje ‘The Hunt’. Heel anders dan de rest van de plaat, maar het is duidelijk van het duo, en dat is gaaf om te horen. Op deze track lijkt alles samen te komen. De vindingrijkheid en de muzikale keuzes van Justin Greaves zijn fantastisch.

Hoewel het op het eerste oor wat saai overkomt, is er voor de muzikale fijnproever behoorlijk wat te waarderen op The Fall. Hoewel dat het soms het ‘net niet’ is, komt het geheel er goed mee weg. Zeker de moeite om een paar keer goed naar de te luisteren.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:SE Delan Label:Kscope
Cover Nicole Atkins - Slow Phaser

Nicole Atkins - Slow PhaserDe Amerikaanse zangeres Nicole Atkins haalt haar inspiratie uit grote...

Cover Kalle Mattson - Someday, The Moon Will Be Gold

Kalle Mattson - Someday, The Moon Will Be Gold Kalle Mattson maakt nog maar vier jaar muziek, maar wie naar het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT